Posprejana fasada OŠ M. Marulića



Udruga Srma i učenice OŠ Marka Marulića jučer su proveli volontersku aktivnost pod nazivom 'Marul u spreju'. Cilj aktivnosti je bio upoznavanje učenika i roditelja s likom i djelom Marka Marulića Splićanina, velikog hrvatskog književnika, po kome je škola dobila ime.
Aktivnost su osmislili učenici pri školskom volonterskom klubu predvođeni psihologinjom Slavenkom Maršić, a sastoji se od dvije faze. U prvoj fazi su na fasadi ispred ulaza oslikani početni stihovi Marulićeve 'Judite', a na jesen će se na nasuprotnom zidu naslikati splitski kip Marka Marulića. Sudionice su posebno uživale u ovom 'grafitiranju', jer se zid oslikao raznobojnim sprejevima. Potrebne materijale osigurala je OŠ Marka Marulića.
U aktivnosti je sudjelovalo 8 učenica, psihologinja Maršić i tročlani projektni tim Udruge Srma. Aktivnost je dio šireg projekta 'Volontiranje u Cetinskoj krajini' kojega Udruga Srma realizira uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Ovim projektom Srma obilježava 2011. godinu – Europsku godinu volontiranja, čime nastavlja dugogodišnji rad na razvoju volonterstva u lokalnoj zajednici.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

29.06.11