U Otoku zaređena tri đakona za svećenikeOTOK – jučer je u župi svetog Luke u Otoku Splitsko – makarski nadbiskup mons. Marin Barišić zaredio tri đakona za svećenike. Pred mnoštvom vjernika, roditelja, rodbine, svećenika i redovnica mons. Barišić je udijelio blagoslov za fra.Lukicu Vojkovića iz Otoka, fra.Ivana Antu Rozića iz Stuttgarda i don. Franju Prnjka iz Splita.
Koncelebriranom misnom slavlju je bio nazočan i provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra.Željko Tolić, generalni vikar don.Ivan Čubelić,pastoralni vikar don. Drago Šimundža,dekan Cetinskog dekanata don.Stipe Ljubas, sinjski gvardijan fra. Bože Vuleta i brojni drugi svećenici predvođeni otočkim župnikom fra.Daliborom Grčićem, koji je po završetku mise zahvalio svima na ovom velikom danu za katoličku crkvu.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sama ceremonija ređenja je bila jako dirljiva za sve nazočne.Slavlje je uveličao i prigodno odjeven  veliki župni zbor župe sv. Luke pod ravnanjem č.s. Marije Beatrice Bakić.Treba još kazati da je ovo bio veliki dan za župu sv.Luke u Otoku, koju zbog velikog broja svećenika i redovnica nazivaju “Mali Vatikan”. Zadnje mladomisničko slavlje je u Otoku bilo 2001 godine, kada je svoju prvu misu rekao fra.Ivica Erceg.

ZAREĐENI SU:
Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja:
1. Fra Lukica Vojković
Fra Lukica je rođen je 1984. godine u Otoku kod Sinja, svečane zavjete položio je 8. listopada 2009. godine. Diplomirao je 5. svibnja 2011. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu na temu Odnos između Isusa i kraljevstva Božjega u teologiji oslobođenja. Službu đakona vrši u župi sv. Ilije u Metkoviću.

2. Fra Ivan Ante Rozić
Fra Ivan je rođen u Stuttgartu (Njemačka) 1985. godine, svečane zavjete položio je 8. listopada 2009. godine. Diplomirao je 5. svibnja 2011. godine na temu Analiza Augustinova obraćenja kod Romana Guardinia. Službu đakona vrši u župi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju.

Splitsko-makarska nadbiskupija:
3. Don Franko Prnjak
Don Franko Prnjak je rođen 22. 07. 1986. u Splitu. Rodna župa je sv. Andrije apostola na Sućidru u Splitu gdje će mu biti i mlada misa 3. 07. 2011. godine.
Tekst i snimka: Petar Norac Kevo
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

27.06.11