Svećenička ređenja u Otoku

U Otoku će sutra biti jako svečano. Naime, mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, zaredit će trojicu đakona za svećenike. Početak misnog slavlja će biti u 10,30 sati.
Kandidati za svećeničko ređenje na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja:
1. Fra Lukica Vojković
Fra Lukica je rođen je 1984. godine u Otoku kod Sinja, svečane zavjete položio je 8. listopada 2009. godine. Diplomirao je 5. svibnja 2011. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu na temu Odnos između Isusa i kraljevstva Božjega u teologiji oslobođenja. Službu đakona vrši u župi sv. Ilije u Metkoviću.

2. Fra Ivan Ante Rozić
Fra Ivan je rođen u Stuttgartu (Njemačka) 1985. godine, svečane zavjete položio je 8. listopada 2009. godine. Diplomirao je 5. svibnja 2011. godine na temu Analiza Augustinova obraćenja kod Romana Guardinia. Službu đakona vrši u župi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju.

Kandidat za svećeničko ređenje na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije:
3. Don Franko Prnjak
Don Franko Prnjak je rođen 22. 07. 1986. u Splitu. Rodna župa je sv. Andrije apostola na Sućidru u Splitu gdje će mu biti i mlada misa 3. 07. 2011. godine.

Treba kazati da je ovo veliki događaj za župu sv. Luke u Otoku koja zbog velikog broja časnih sestara i svećenika nosi naziv “Mali Vatikan”. Inače zadnja mlada misa je u Otoku bila 2001. godine, kada je rekao fra Ivica Erceg. A sada tu bogatu i značajnu tradiciju nastavlja fra Lukica Vojković.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

25.06.11