Prohodnost cesta

Zbog jake bure zabrana je prometa dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Novog Vinodolskog do Senja za autobuse na kat, motocikle i kamp prikolice (I. skupina).

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin zbog radova je zatvorena za promet od Očestova do Pađena. Obilazak je Gračac-D 27-Obrovac-Kistanje-Knin i obratno ili autocestom A1 (rok završetka radova je 1. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Na Istarskom ipsilonu na čvoru Vodnjan sjever zatvoreni su izlazi u smjeru Kanfanara i Pule (obilazak: izlaz u čvoru Vodnjan jug).

Do 24. lipnja zbog radova na Jadranskom mostu u Zagrebu vozi se jednim trakom, otežano u oba smjera.

Na zagrebačkoj obilaznici zbog radova na izgradnji čvora Jakuševec, promet na sjevernoj i južnoj strani kolnika teče uz ograničenje brzine 80 km/h.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, danas je od 15 do 23 sata, u subotu (25. lipnja) od 4 do 14 sati i u nedjelju (26. lipnja) od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i Ličkoj magistrali (D1).
IZVOR: HAK

24.06.11