'Suza' šampion izložbe stokeKrava 'Suza' s OPG Ivana Putnika iz Brnaza osvojila je naslov šapmionskog grla i zaslužila šampionsko zvono 6. županijske izložbe stoke.
Šampionsko zvono u stočarskom dijelu pripalo je i jarcu s OPG Ante Jukića iz Ercegovaca.
Na hipodromu u Sinju održana je VI. županijska izložba stoke 'Sinj 2011.' koja se održala u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, Udruge proizvođača mlijeka Dalmacije i Grada Sinja. Pokrovitelji izložbe bili su Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i županija Splitsko – dalmatinska, a medijski pokrovitelj Hit radio. Svečano otvorenje izložbe proglasio je ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije mr. sc. Zdravko Barać. Pozdravne riječi izlagačima i okupljenim građanima uputili su još dogradonačelnica Elena Perković Paloš i dožupan Luka Brčić. U govedarskom djelu izložbe predstavljene su u šest kolekcija, dvije kolekcije smeđe, dvije holstein pasmine i dvije kolekcije buše, sa sveukupno 20 grla, koja su ocjenjena i rangirana.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U stočarskom dijelu izložena je jedna kolekcija ovce - pasmine Dalmatinska pramenka u kojoj je svoje ovce i ovnove izložilo osam izlagača. Na 6. izložbi županijske stoke, izlagači su izložili i šest kolekcija jaraca. Sva nagrađena grla po kolekcijama dobila su diplomu Hrvatske poljoprivredne agencije, koje su uručili ravnatelj mr. sc. Zdravko Barać, dožupan Luka Brčić i dogradonačelnica Elena perković Paloš. Pored izložbe stoke, posjetitelji su uživali u prezentaciji starih napjeva i plesova koje je izvodila Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja, prezentaciji starih običaja i zanata te u bogatoj ponudi domaćih specijaliteta. Također, stočarima su prezentirani edukativni materijali za daljnje usavršavanje i nastavak bavljenja stočarstvom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

18.06.11