Prohodnost cesta

Zbog prometne nesreće na autocesti A 1 u smjeru Karlovca, na dionici između čvora Lučko i Donja Zdenčina vozi se otežano, u koloni i uz zastoje. Zbog velike gužve u prometu i vozila koja stalno pritječu na autocestu kolona je i 2-3 km prije naplate. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje i poštivanje sigurnosne udaljenosti.
Zbog kvara autobusa u tunelu Veliki Gložac na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke vozi se uz ograničenje brzine. Vozače molimo za oprez.
Velike su gužve u prometu i na cestama u Istri i duž jadranske obale, osobito na prilazima turističkim središtima.

Na dionicama gdje su radovi u tijeku vozači mogu očekivati povremene smetnje i zastoje.

Dionica državne ceste D1 Knin-Gračac, zbog radova, zatvorena je za promet, od Očestova do Pađena. Obilazak je Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac i obratno, ili autocestom A1 (rok završetka radova je 1. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani, a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba. Obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok.

Na Istarskom ipsilonu na čvoru Ivoli zatvoreni su izlazi u smjeru Rijeke i Pule. Obilazak je preko čvorova Cerovlje ili Rogovići. Na čvoru Vodnjan-sjever zatvoreni su izlazi u smjeru Kanfanara i Pule. Obilazak je izlaz u čvoru Vodnjan jug. Ulazi na Istarski Y u čvoru Vodnjan sjever su otvoreni.
IZVOR: HAK

Za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC 6095 Otavice-Gradac.

Zbog radova u Zagrebu na južnom kolniku nadvožnjaka Slavonske avenije iznad Ulice grada Gospića, cesta će biti zatvorena. Obilazak je Slavonska avenija-Servisna cesta-Radnički put II-Slavonska avenija. Zbog pojačanog prometa vozi se otežano i u koloni.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko brzina je ograničena na 40 km/h. Vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju u zoni novog čvora Jakuševac. Vozače molimo za strpljenje s obzirom da će promet biti prekidan na 15 minuta.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, bit će danas do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Na autocestama i Ličkoj magistrali (D1) nema zabrane

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, u utorak (21. lipnja) je od 15 do 23 sata, u četvrtak (23. lipnja) od 14 do 23 sata, u petak (24. lipnja) od 15 do 23 sata, u subotu (25. lipnja) od 4 do 14 sati i u nedjelju (26. lipnja) od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1).

Zbog javnog okupljanja, kroz centar Virovitice bit će zabranjeno prometovanje, danas 17.06. od 12 do 18.06.do 20 sati.

Za sav promet zatvorene su državne ceste:
- D22 Novi Marof-Sudovec,
- D38 Ruševo-Đakovo,
- D31 Velika Gorica-Kravarsko,
- D212 Zmajevac-Batina,
- D70 Omiš-Gata i
- D512 Makarska-Vrgorac.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta) i
- D2 od Markovca Našičkog do Osijeka (obilazak je preko Đakova ili Donjeg Miholjca),
- D29 Novi Golubovec-Zlatar Bistrica-Marija Bistrica-Soblinec, kod Marije Bistrice.

Naizmjence se vozi:
- na D50 između čvora Sveti Rok i Gračaca,
- Jadranskom magistralom (D8) između Omiša i Dugog Rata,
- Ličkom magistralom (D1) kroz Budačku Rijeku,
- između Velikih Zdenaca i Hercegovca (D45),
- između Novog Marofa i Turčina (D3),
- između Karlovca i Duge Rese u mjesu Gornje Mrzlo Polje (D3) i
- između Konjšćine i Budinšćine (D24).
IZVOR: HAK

18.06.11