Sanacija zida vojarne I. Nelipića

Ministarstvo obrane, vlasnik prostora na kojem se nalazi vojarna Ivaniša Nelipića, dalo je suglasnost Gradu Sinju za uklanjanje urušenih dijelova zida dvorišta vojarne. Radovi se izvode o trošku Grada Sinja.
'Iako se radi o državnoj imovini, Grad Sinj je pristupio sanaciji zida koji se urušio i predstavljao prijetnju prolaznicima. Cilj nam je bio spriječiti eventualne nesreće koje su se mogle dogoditi njegovim daljnjim urušavanjem. Od Ministarstva obrane smo zatražili suglasnost za sanaciju zida. Nakon što smo istu dobili, Grad je dao nalog 'Vodovodu i čistoći' da krene s radovima. Iako su i zid i državna cesta D 219 u državnom vlasništu, Grad Sinj će sam snositi troškove sanacije', kazala je Ankica Panza, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Sinja.

Djelatnici 'Vodovoda i čistoće' s radovima su počeli u srijedu. U dužini od 30-tak metara, ostavljena su tri reda kamena, a na posljednji je postavljeno 10 cm betona kako se zid ne bi dalje urušavao. Ostali kamen od mulike će, po nalogu Ministarstva obrane, biti pohranjen.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

17.06.11