Otvoreni 'Spin kup Ruda 2011'

Članovi ŠRD Cetina iz Sinja organizirali su ribičko natjecanje u 'spin' kategoriji, lovom leptirom i rapalom.

Nedjeljno jutro na izvoru Rude okupilo je stotinjak ribiča, od kojih je 21 bio u natjecateljskom ritmu. Osim domaćina nastupili su ribiči iz Splita, Imotskog i Blata na Cetini. Lovilo se u dva sektora po pravilima ŠRS Hrvatske, petnast minuta u zadanom sektoru a ostatak vremena u slobodnim revirima. Vrijeme je, kao i ribolov, bilo vrlo ugodno, a s obzirom da je izvršeno i poribljavanje nije izostalo dobrih ulova. Najuspješniji na prvom otvorenom kupu bio je Ante Bazo sa 10 ulovljenih pastrva - 309 cm ukupne dužine .Drugi je bio Mirko Tadić-Džaka sa 8 pastrva i 266 cm, dok je Boris Gulam sa 9 upecanih pastrva zbog manje dužine riba od 252 cm zauzeo treće mjesto.
Nagradu kao najmlađi ribič osvojio je Jure Šuća, dok je dugoplasirani Tadić dobio prigodni poklon i za naj ulov - pastrvu od 40 cm.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prirodni tok Rude od Velikog mosta prema izvoru bio je dobro posjećen, uz bezprijekornu organizaciju u kojoj su prednjačili članovi ŠRD HRV-i Trilj. Ribički biser toka Rude, koji prema riječima gostiju i na znanje domaćina treba samo dobro čuvati, ostaje trajna vrijednost svim ribičima Cetinskog kraja.

Slijedeće natjecanje članovi ŠRD Cetina Sinj već pripremaju sredinom srpnja tradicionalnim ribolovom šarana za žene na Plani.

Bistro Vam !
IZVOR: WWW.FERATA.HR

13.06.11