Sport

Ovoga vikenda, 11. i 12. lipnja, u Glavicama će se održavati dvodnevni malonogometni kup. Organizator natjecanja su Ožujsko pivo i NK Glavice. Prijave se zaprimaju zaključno do 9. lipnja, do ponoć. Za prvoplasirane ekipe predviđene su bogate nagrade.

Ragbi klub Sinj organizira i vrši upise u Ljetnu školu ragbija za djevojčice i dječake u  kategorijama: juniori god.rođenja 1993, 1994 i 1995, kadeti god.rođenja 1996, 1997 i 1998., prednatjecatelji god. rođenja 1999, 2000 i 2001.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Upisi se vrše od 10.l ipnja. 2011. godine, svakog utorka i četvrtka u 18.30 na igralištu RK 'Sinj' SC 'Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić' (Trnovača).
Iako je zbog besparice nakratko bio izvan pogona rad sa uzrastom od 13 godina, u Klubu je odlučeno da se krene s novim višegodišnjim ciklusom. Bogata žetva titula prvaka države i pobjednika kupa koje su zaredale u posljednje tri četiri godine dokaz su da se u Sinju dobro radilo s mladima.
Priznanja i čestitke za uspjeh stizala su sa svih strana. Na svim natjecanjima u inozemstvu i u Hrvatskoj Sinj je pobrao priznanja za dobar rad s mladima. Da se tu neće stati dokaz je i kup Hrvatske za juniore U-17 osvojen koncem svibnja. Svi naši igrači reprezentativci (u više uzrasta), a nije ih malo, prošli su Sinjsku školu ragbija.
 

Prvi korak na putu ka reprezentativnom dresu svakako je  ljenja škola ragbija. Po prvi put u Sinju, zbog velikog zanimanja djevojaka, u grupe će se uključiti i djevojčice rođene od 1993. do 2001.
Klub polaznicima nudi igralište, opremu za trening, opremu za utakmice, stručni trenerski kadar, liječnički pregled, putovanja, odlazak na turnire u zemlji i inozemstvu, upoznavanje s drugim klubovima, širenje sportske kulture, osiguranje kampova za najbolje igrače i igračice, mogućnost nastupa za  klub i  druge klubove te nacionalnu reprezentaciju.

Naravno, očekuje se i  medijska pažnja.
Pozivamo roditelje da dovedu svoju djecu,  jer samo uz njihovu pismenu suglasnost (obrazac iste dobiti će u klubu) može se početi s treningom.
Svi zainteresirani, roditelji,  igračice i igrači, budući članovi kluba,  plan i program ljetne škole mogu dobiti u prostorijama kluba na igralištu.
Prva ozbiljnija  takmičarska iskustva polaznici će imati na  Međunarodnom  ragbi turniru 'Sinj 2011' koji se igra u sklopu dana Velike Gospe i Alke.
Nakon toga slijedi  ulazak u natjecateljske ekipe Sinja, registracija kod HRS-a i pripreme za početak prvenstva Hrvatske u sezoni jesen 2011.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

09.06.11