skupština Kluba liječenih alhoholičara

Jučer je održana redovita izvještajna skupština Kluba liječenih alhoholičara Sinj.
Nakon što su podnesena izviješća o radu i financijsko izvješće za 2010 godinu, dodijeljena su priznanja apstinentima i onima koji pomažu rad kluba.
Priznanja za jednu godine apstinencije dobili su Mladen Marović, Stanko Ćosić, Dujo Galić, Damir Budimir, Dušan Blajić, Ante Štimac i Aljoša Vuletić. Za pet godina apstinencije priznanja su dobili Željko Bulj, Tade Liović i Ivan Koprčina. Posebno priznanje za 40 godina apstinencije od alhohola dodjeljeno je predsjedniku kluba Nikoli Kovačeviću.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gosti skupštine bili su predstavnici klubova liječenih alhokoličara iz Imotskog, Makarske, Lučac-Manuš Split i predstavnici županijske organizacije.

Društvo broji 40-tak aktivnih članova kojima stručnu pomoć pruža liječnik psihijatar dr. Vesna Krolo i socijalna radnica Tanje Radan. Doktorica Krolo istaknula je vrlo dobar rad kluba i odnos članova.
'Zadovoljna sam našim radom i posebno me čini zadovoljnom kada vidim da polako, zajednički, odvikavamo od ove pošasti ljude, posebno mlađe populacije. Za još bolji i sadržajniji rad potrebno je, uz našu dobru ljudsku i stručnu volju, i više sredstava.I staknula bih da nam je gradonačelnik Ivica Glavan danas poslao brzojav podrške i odobrio jednokratnu pomoć od pet tisuća kuna, na čemu smo mu svi zahvalni. Vidjeli ste da smo ovdje podjelili priznanja za ove hrabre ljude, koji su od jedne pa do 40 godina uspjeli se odhrvati ponovnom izazovu alkohola. Svi koji imaju problem s alkoholom, a žele biti naši članovi, neka se slobodno jave u moju ambulantu ili na telefon broj 708-077. Njihovi pozivi mogu biti i anonimni. Mi ćemo ih polako uključiti u rad našeg kluba', zaključila je dr. Vesna Krolo.

Predsjednik kluba liječenih alhokoličara Sinj, Nikola Kovačević, koji je dobio posebno priznanje za 40 godina apstinencije od alkohola, kaže: 'Već 40 godina i tri mjeseca nisan taknuo alhokol. Nije to lako, ali kada sebi kažeš nemože se dalje to se mora poštivat. U prvom redu ta moja odluka bila je i zbog moje dice, obitelji i okruženja u kojem živim. Puno puta sam se upitao, dok sam pio, zašto sam ja takav. Imao sam probleme kao i drugi i krivo sam ih počeo shvaćati, međutim donio sam odluku da mogu bit bez alhokola sedam dana, pa vidim da mogu i mjesec i da mi je dobro. Onda san reka sam sebi Nikola možeš ti to zauvijek. Tako da to traje, evo, više od 40 godina. Koliko sam čvrst u svojoj odluci govori toi što mi se nedavno sin ženio a ja sam nazdravio sokom, ćeri su mi se udavale a ćaća je nazdravlja sokom', priča Nikola Kovačević.

Dodajmo kako je Klub liječenih alhokoličara Sinj osnovan 1968.g. i kroz njega je prošlo oko 300 članova. Klub danas broji 40-tak aktivnih članova među kojima je desetak mlađe životne dobi.

Članovi kluba istaknuli su kako im za proširenje stručne djelatnosti i pokretanju novih metoda u radu, te za izlete i zajedničke posjete drugim klubovima, nedostaju financijska sredstva. Unatoč tome istaknuli su zadovoljstvo da svojim radom, zahvaljujući stručnim suradnicama doktorici Krolo i socijalnoj radnici Tanji Radan, uspjevaju se odhrvati alkoholu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

31.05.11