Sjednica OV Hrvaca

Jučer je održana 13. sjednica Općinskog vijeća općine Hrvace.
Vijećnici su između ostalog raspravljali o Izvršenju proračuna za 2010. godinu. Načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak kazao nam je kako je konstatirano da su porezi od dohotka i prireza za 12% smanjeni u odnosu na 2009. godinu.
'Ohrabrujuća je vijest da je u zadnja 4 mjeseca zabilježeno povećanje tih poreza pa se očekuje da bi se rast mogao nastaviti u 2011. godini', dodaje Bošnjak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na jučerašnjoj sjednici donesena je Odluka o izgradnji tematskih staza na području Dinare.
'Izgradnja staza realizirat će se u suradnji sa Braniteljskom zadrugom 'Patriot'. Županija je raspisala jedan natječaj na koji ćemo se kandidirati za određena sredstva', napominje Bošnjak.

Općinsko vijeće Hrvaca jučer je donijelo i Odluku o cijeni za grobna mjesta s dva ležaja. Odlučeno je da će cijena za jednokratno plaćanje biti 14.000 kuna, a za plaćanje u ratama 16.000 kuna.

Načelnik Bošnjak kazao nam je i kako se raspravljalo o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Vukove stine.
'Išli smo s jednim natječajem za kojeg nije bilo interesa. Do daljnjega nećemo raspisivati novi natječaj nego idemo sa uređenjem 1. faze infrastrukture. Očekujemo da će nakon toga biti veći interes poduzetnika pa ćemo onda raspisati natječaj za prodaju preostalog zemljišta unutar zone', zaključio je načelnik Dinko Bošnjak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

28.05.11