Karavana branitelja u Sinju

Tradicionalna karavana 'Da se ne zaboravi 2500 kilometara diljem Hrvatske', koja je krenula 24. svibnja ispred zagrebačke katedrale, jučer je posjetila Sinj.
Karavana broji tridesetak članova Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika 'Podravke' iz Koprivnice i Udruge branitelja Domovinskog rata Ina-Naftaplina iz Zagreba.
U Sinju su se sastali s predstavnicima nekoliko udruga proizašlih iz Domovinskog rata s kojima su izmijenili iskustva i razgovarali o daljnjoj suradnji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja djelatnika 'Podravka', kaže kako karavanom žele odati zahvalnost i poštovanje poginulim braniteljam, te nakon 20 godina od početka agresije na Hrvatsku potaknuti da se svim poginulim braniteljima podignu spomen-ploče i spomen-obilježja.  Sudionici Karavane danas su, osim Sinja posjetili još nekoliko mjesta. Bili su i u Splitu, Aržanu, Kijevu i Kninu, a svoj će put završiti u petak, 27. svibnja u večernjim satima na zagrebačkom Mirogoju, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Karavana je, u četverodnevni obilazak spomen - obilježja poginulim, nestalim i umrlim braniteljima diljem Hrvatske, krenula pod pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, a na put ih je ispratio ministar branitelja Tomislav Ivić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

26.05.11