Izložba u Muzeju triljskog kraja

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, koji se obilježava danas, u Muzeju triljskog kraja otvorena je zanimljiva izložba radova učenika OŠ Trilj nastalih u mjesecu svibnju.
Ovo je već peta godina za redom kako se u triljskom muzeju na sličan način obilježava međunarodni dan muzeja. Kustosica triljskog muzeja Danijela Petričević naglasila je da je izložba plod odlične suradnje Muzeja i OŠ Trilj.
'Naslov programa Muzeja triljskog kraja je 'Trag u dodiru kamena', kojeg smo proveli u suradnji sa OŠ Trilj, u okviru školskog programa 'Natpisi od antičkog doba do danas na triljskom kraju', kojeg vodi učiteljica Iva Grubišić. Naša djeca su u glini i crtaćim tehnikama olovka i ulje izrađivala replike rimskih kamen – spomenika s triljskog područja i kamene spomenike starohrvatskih vladara. Poznati triljski restaurator u kamenu Antun Vuko zorno je prikazao učenicima uklesavanje slova i pletera u kamenu, te im omogućio da i sami iskušaju svoje vještine klesanja u kamenu', napomenila je kustosica Danijela Petričević.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

18.05.11