Prozivka kandidata za 296. Alku

Počele su pripreme za 296. alkarska nadmetanja. Jučer je alkarski vojvoda mr. Ante Vučić, na prostoru ispred Alkarske ergele na sinjskom hipodromu, izvršio prozivku kandidata za ovogodišnje alkarske svečanosti.

Na popisu su sva poznata imena koja su do sada sudjelovala u svečanoj alkarskoj povorci: Tonći Bešlić, alajčauš, Kristijan Bikić, Josip Čačija, Jure Domazet-Lošo, Alen Filipović Grčić, Hrvoje Filipović Grčić, Ivica Filipović Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Dušan Ivandić, Frano Ivković, Jakov Jerkan, Nenad Marić, Ante Poljak, Tino Radanović, Ante Runje, Mario Šušnjara, Frano Talaja, Petar Tomašević, Mladen Vučković, Željan Vuletić, Ante Zorica, Ivo Zorica, zamjenik alajčauša. Vojvodinoj prozivci nazočili su i vježbenici: Stipe Jukić, Joško Masnić, Bože Mandac, Martin Šušnjara, Marko Vrca, Stipe Bogdan, Alen Poljak i Mihovil Župa. U svom uvodnom obraćanju alkarski vojvoda Vučić je naglasio:
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Tražim od vas odgovornost na pripremama, u životu i na poslu. Na vaše ponašanje se posebno gleda. Da nismo bili ozbiljni i odgovorni u Alci, kao naši pradjedovi, ne bi je očuvali ovako dugo. Od vas tražim kao i do sada red, rad i ozbiljnost. Drago mi je da od prošle alke pa sve do danas niste ničim u privatnom životu ukaljali ugled alkara, i na to sam kao vojvoda iznimno ponosan' rekao je vojvoda Vučić.

Alajčauš Tonći Bešlić iznio je alkarima plan da će se pripreme odvijati kako i prošle godine utorkom i petkom, sve do početka srpnja kada alkari odlaze na Alkarsko trkalište.

Alkarima se obratio i zamjenik predsjednika Viteškog alkarskog društva Dinko Bošnjak, koji je nazočne kandidate pozdravio u ime uprave VAD-a, te ih obavijestio o završetku realizacije projekata uređenja prostora Alkarskih dvora, koji je namijenjenih Društvu te im je prenio pozdrave predsjednika Časnog suda Andrije Filipovića Grčića, koji se nalazi na postoperativnom liječenju.

Alkari su zatim iz štale Alkarske ergele preuzeli sedla i ostalu opremu, kako bi nakon smotre alajčauša u utorak u 17,30 sati krenuli na kondicijske pripreme u Sinjsko polje.
Prozivci alkara nazočili su još: harambaša Ivo Vukasović, Mate Jukić, član UO VAD-a , tajnik Ivan Nasić , predsjednik NO Josip Vučković-Bećo i domaćin društva Davor Benja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

14.05.11