Gradu Sinju uručeno priznanje

U Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je svečano obilježen Međunarodni dan obitelji, koji se slavi 15. svibnja. Na ovoj svečanosti Gradu Sinju dodijeljeno je priznanje 'Lokalna zajednica prijatelj obitelji'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Priznanje 'Lokalna zajednica prijatelj obitelji' dodjeljuje se općinama, gradovima i županijama koje su za svoje građane osmislile programe s najkvalitetnijim rješenjima i aktivnostima u osnaživanju i usmjeravanju intervencija društva u stvaranju uvjeta za život obitelji i djece. Ovogodišnji  dobitnik je Grad Sinj, koji izdvaja više od 13 milijuna kuna iz svog proračuna za promicanje obiteljske politike. Ministar Tomislav Ivić priznanje je uručio dogradonačelnici Eleni Perković Paloš.

'Jako sam ponosna što sam predstavnica jedinice lokalne samouprave koja je zaslužila jedno ovako vrijedno priznanje. Grad Sinj je prepoznat iz više aspekata, a u prvom redu vodilje su bile aspekti koji uključuju povezivanje obitelji uz pomoć Grada. Grad Sinj pomaže u svim aspektima djelovanja društvene zajednice kao što su socijalna skrb, pomaganje u obrazovanju, pomaganje socijalno ugroženim obiteljima te pomaganje udruga koje se bave civilnim društvom i poboljšanjem kvalitete obitelji. Dakle, u obzir su se uzeli svi aspekti koji utječu da se obitelj zadrži kao osnovni stup naše jedinice lokalne samouprave. Ovo priznanje obvezuje nas da i dalje pomažemo i maskimalno se trudimo u svim sferama društvenog života koje pomažu obitelji. Svi se nadamo i konačnom gospodarskom prosperitetu, da obitelj vidi smisao i svrhu života na našem području', napominje dogradonačelnica Elena Perković Paloš.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

13.05.11