Prohodnost cesta

Treba voziti oprezno po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. Zastoji su mogući na dionicama gdje su radovi.
Zbog radova na autocesti A 1 između Lučkog i Jastrebarskog od 15. do 17. km vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika, a kroz tunel Mala Kapela, jednom tunelskom cijevi.
Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda, obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.
Zbog radova na sustavu naplate cestarine korisnici neće moći plaćati cestarinu debitnim i kreditnim karticama, 13.05., od 7 do 13 sati na naplatnoj postaji Nova Gradiška.
IZVOR: HAK

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj na čvoru Đurmanec zatvoren je ulaz prema GP Macelj. Vozi se obilazno državnom cestom D 1.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko, brzina je ograničena na 40 km/h.

Naizmjence se vozi:
- na Jadranskoj magistrali (D8) na Šibenskom mostu i između Omiša i Dugog Rata
- Ličkom magistralom (D1) kroz Budačku Rijeku i
- između Novog Marofa i Turčina (D3).

Za sav promet su zatvorene ceste:
- D22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec,
- D38 Ruševo-Đakovo u mjestu Imrijevci (obilazak je lokalnim cestama),
- D45 Veliki Zdenci-Hercegovac. Obilazak: V. Zdenci-D 28-Pavlovac-V. Trnovitica-Hercegovac ili Ilovski Klokočevac-V.Zdenci, Hercegovac-D 45-V. Trnovitica-Pavlovac-V. Zdenci,
- D66 Bristovac-Barban-Most Raša,
- D70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D8 Strožanac-Dug Rat-Omiš,
- D512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica ( zbog odrona). Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. Obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad),
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta) i
- D2 od Markovca Našičkog do Osijeka.
IZVOR: HAK

13.05.11