'Naša su djeca vrijedna vaše pažnje'

'Naša su djeca vrijedna vaše pažnje' naziv je javne manifestacije koju su najavili Građanska inicijativa za zaštitu djece u prometu Košute, predstavnici Vijeća roditelja OŠ Trilj - Područne škole Košute i Mjesnog odbora Košute.
Na sinoć održanom sastanku 20-tak mještana Košuta zaključilo je kako ne žele skrštenih ruku čekati da se dogodi još jedna prometna nesreća koja bi, možda potaknula rješavanje problema sigurnosti u prometu kroz naselje kroz koje prolazi vrlo prometna državna cesta D60. Košućani podsjećaju da su se na cesti događale prometne nesreće, često i s teškim posljedicama. Posljednja se dogodila prije tri mjeseca, u kojoj je teško ozljeđena osmogodišnja djevojčica, dok je, na putu od škole do kuće, na obilježenom pješačkom prijelazu prelazila državnu cestu. 
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mještani Košuta su nezadovoljni jer Grad Trilj i Hrvatske ceste, osim obećanja da će poduzeti aktivnosti u cilju povećanja sigurnosti djece u prometu, nisu učinili ništa konkretno. 

Na sinoćnjem sastanku dogovoreno je kako će roditelji učenika i drugi mještani u subotu, 21. svibnja, točno u podne prelaziti cestu na pješačkom prijelazu ispred škole. Akcija će trajati dok bude interesa sudionika, najavili su iz Građanske inicijative za zaštitu djece u prometu Košute.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

12.05.11