Košute: O sigurnosti u prometu

Građanska inicijativa za zaštitu djece u prometu Košute i predstavnici Vijeća roditelja OŠ Trilj, Područne škole Košute, nezadovoljni su jer Hrvatske ceste i Grad Trilj nisu poduzeli konkretne korake kako bi povećali sigurnost djece, koja na putu do škole moraju prelaziti vrlo prometnu državnu cestu D60.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Točno prije tri mjeseca, dok je prelazila cestu na pješačkom prijelazu, teško je ozljeđena osmogodišnja djevojčica. Nakon nesreće, roditelji osnovnoškolaca i drugi mještani organizirali su prosvjed s kojega su uputili zahtjeve Hrvatskim cestama, Gradu Trilju, policiji i ravnatelju škole da poduzmu korake kako bi se povećala sigurnost djece.

Predsjednica MO Košute Anđela Žolo kaže kako su od Hrvatskih cesta i Grada Trilja dobili samo obećanja, te da do danas nije napravljeno ništa.
'PP Sinj pojačala je patrole prije početka i završetka nastave, a svoj dio obveza preuzeli su i učitelji, koji nakon nastave prate djecu do pješačkog prijelaza. Od gradonačelnika Trilja Ivana Šipića i ravnatelja HC-a Split Nevena Matijevića dobili samo dopise u kojima stoji kako je u tijeku izrada idejnog projekta, kako se čekaju dozvole i kako će se u realizaciju krenuti u što kraćem roku. Od nesreće u kojoj je teško ozljeđena jedna učenica prošlo je već tri mjeseca i ljudi su mišljenja da se već nešto trebalo poduzeti u rješavanju problema. No, nikakvi poduzeti koraci se ne vide', kaže Žolo.

Predstavnici Građanske inicijative, Vijeća roditelja i MO sinoć su se sastali s ravnateljem Davorom Hrgovićem koji ih je zamolio da budu umjereni u svojim kontaktima s nadležnim institucijama i da 'ne lome koplja preko djece'. Koje će korake dalje poduzeti bit će poznato večeras, nakon sastanka koji će se održati u 19,30 sati u prostorijama škole. Poznato je samo da neće odustati od zahtjeva za povećanje prometne sigurnosti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

11.05.11