Prohodnost cesta

Jadranskom magistralom (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle), zbog bure.

Na autocesti A 1 između Lučkog i Jastrebarskog vozi se jednim trakom od 15. do 17. km u smjeru Karlovca. Do 13 sati na 21. km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a u 12 sati promet će biti privremeno prekinut u oba smjera, zbog sigurnosti prilikom podizanja portala. Kroz tunel Mala Kapela vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi. Od 73. do 68. km u smjeru Zagreba i od 67. do 73. km u smjeru Splita vozi se jednim trakom.
IZVOR: HAK

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko, brzina je ograničena na 40 km/h.

Od 8 do 18 sati promet se povremeno prekida uz državnu cestu D 2, na dionici od nadvožnjaka Nemetin do Klise, zbog razminiranja. Vozila se propuštaju po 15 minuta, svakog punog sata.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, večeras 9./10. svibnja u vremenu od 22 do 6 sati za sav promet bit će zatvorena dionica između čvorova Delnice i Oštrovica u smjeru Rijeke. Obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar (D 3). U smjeru Zagreba vozit će se nesmetano.

Naizmjence se vozi:
- na Jadranskoj magistrali (D8) na Šibenskom mostu i između Omiša i Dugog Rata
- Ličkom magistralom (D1) kroz Budačku Rijeku i
- između Novog Marofa i Turčina (D3).

Za sav promet su zatvorene ceste:
- D22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec,
- D38 Ruševo-Đakovo u mjestu Imrijevci (obilazak je lokalnim cestama),
- D66 Bristovac-Barban-Most Raša,
- D70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D8 Strožanac-Dug Rat-Omiš,
- D512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica ( zbog odrona). Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. Obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad),
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta) i
- D2 od Markovca Našičkog do Osijeka.
IZVOR: HAK

09.05.11