Prohodnost cesta

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (D 8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno i za kombi vozila, te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
Dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sav promet uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog jakog vjetra na dionici od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok.

Zbog radova na autocesti A 1, do 12 sati na čvoru Jastrebarsko vozi se naizmjence na ulaznom kraku u smjeru Karlovca, a od 12 sati bit će zatvoren ulazni krak u smjeru Karlovca (do petka u 23 sata).
IZVOR: HAK

Na Jadranskoj magistrali (D 8) između Omiša i Dugog Rata vozi se naizmjence uz semafore. Vozače molimo za strpljenje.

Zbog radova između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, na autocesti A4 Zagreb-Goričan, u smjeru Varaždina, vozi se jednim kolnikom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko, promet ide jednim kolnikom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Na autocesti A 1 tunelom Mala Kapela vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Od 8 do 18 sati povremeno se zatvara državna cesta D 2 od nadvožnjaka Nemetin do Klise, zbog razminiranja. Vozila će se propuštati po 15 minuta, svakog punog sata.

Brza cesta Solin-Klis (D1), bit će zatvorena za promet od 22 do 22,30 sata. Obilazno će se voziti starom kliškom cestom.

Naizmjence se vozi:
- Šibenskim mostom na Jadranskoj magistrali (D8),
- Ličkom magistralom (D1) kroz Budačku Rijeku,
- između Novog Marofa i Turčina (D3),

Za sav promet su zatvorene ceste:
- D22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec,
- D38 Ruševo-Đakovo u mjestu Imrijevci (obilazak je lokalnim cestama),
- D66 Bristovac-Barban-Most Raša,
- D70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D8 Strožanac-Dug Rat-Omiš,
- D512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica ( zbog odrona). Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča i

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. Obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad),
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta) i
- D2 od Markovca Našičkog do Osijeka.
IZVOR: HAK

05.05.11