PRIPREME ZA 290. SINJSKU ALKU

Predsjednik viteškog alkarskog društava Mate Jukić ističe kako je sve spremno za održavanje 290-tih alkarskih svečanosti. Takodjer je izrazio zadovoljstvo jako dobrim odazivom građana Sinja na izložbu "Sinjska alka 1715- 2005 obnova i zaštita".

Na dan alke u gradu se očekuje iznimno velik broj posjetitelja i gostiju. Samo Viteško alkarsko duštvo poslalo je više od 800 pozivnica visokim hrvatskim i inozemnim dužnosnicima, a počele su pristizati i prijave dolaska gostiju

Tako je potvrđen dolazak potpredsjednika Sabora Luke Bebića. Stigle su potvrde 20-tak saborskih zastupnika, nekoliko državnih državnih tajnika i pomoćnika ministara, više crkvenih vjerodostojnika i drugih sportskih i kulturnih djelatnika.

Predsjednik Jukić istakno kako su u Viteškom alkarskom društvu zadovoljni odazivom mnogobrojnih sponzora, uz one stare sve više je i novih sponzorskih ugovora, tako ističe i potpisivanje ugovora s "Coca cola"-om koja će ove godine biti sponzor alkaru Mariju šušnjari, a razmišlja se i o daljnjoj suradnji.

Inače tri dana alkarskih svečanosti u gradu VAD stoji oko milijun i dvjesto tisuća kuna, no financijska konstrukcija Alke naglašava Jukić neće doći u pitanje.

Iako su ulaznice ove godine nešto skuplje nego predhodnih ulaznica za najbolja mjesta na alkarskom trkalištu više nema.

Iz udruge roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Sinja informiraju svoje članove kako karte za 290. Alku mogu predignuti danas do 12 sati i u subotu od 8-10 sati.

04.08.05