Prohodnost cesta

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve skupine vozila, ali se vozi uz ograničenje od 60 km/h. Jak vjetar otežava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić.

Na Krčkom mostu i na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina).

Zastoji su mogući na dionicama na kojima su radovi u tijeku.
IZVOR: HAK

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan, između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, vozi se pretjecajnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko, promet teče dvosmjerno sjevernim kolnikom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Zbog redovnog održavanja tunela Mala Kapela, na autocesti A 1, promet teče dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Zbog razminiranja do 18 sati zatvorena je državna cesta D2 od nadvožnjaka Nemetin do Klise. Vozila će se propuštati po 15 minuta, svakog punog sata.

Zbog radova za sav promet bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis (D1) od 12 do 12.30 sati. Obilazak u vrijeme radova bit će starom kliškom cestom.

Naizmjence se vozi:
- Šibenskim mostom na Jadranskoj magistrali (D8),
- Ličkom magistralom (D1) kroz Budačku Rijeku,
- između Novog Marofa i Turčina (D3),

Za sav promet su zatvorene ceste:
- D22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec,
- D38 Ruševo-Đakovo u mjestu Imrijevci (obilazak je lokalnim cestama),
- D66 Bristovac-Barban-Most Raša,
- D70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D8 Strožanac-Dug Rat-Omiš,
- D512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica ( zbog odrona). Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča i

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. Obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad)
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo ( zbog sanacije klizišta).
IZVOR: HAK

04.05.11