5. Planinska utrka “Kamešnica 2011” - Matea Matošević – prvo ime na Kamešnici



OTOK – Nikola Mikulić član AK Dinamo Zrinjevac je postao pobjednik 5. Planinske utrke “Kamešnica 2011”. Mikulić je stazu dugu 12,3 kilometra od centra Otoka do Gornjih Korita pretrčao u vremenu 54:09. Drugi je na cilj stigao Dražen Dinjar iz AK Rudolf Perešin, dok je treći bio njegov klupski kolega Matija Grabovečki. Kod seniorki je slavila Matea Matošević  iz AK Agram, koja je sa vremenom 58:28 postavila novi rekord staze. Druga je stigla Nikolina Šustić iz AK Solin, a treća Danijela Černić iz MK Hrvatski sokol. Kod juniora je prvi bio Petar Delaš iz AK Sinj, koji je stazu dugu 7,5 kilometara od centra Otoka do Donjih Korita pretrčao za 32:40.

Najbolja juniorka je Tea Parlov iz AK Mladost, sa vremenom 36:02. Najbolji klub kod seniora je AK Rudolf Perešin iz Gornje Stubice , a kod seniorki AK Ka-Tim iz Karlovca. Ukupno najbolji klub je AK Ka-tim. U super teškoj konkurenciji je nastupilo 80 trkača. Ova je utrka ujedno bila i izborna utrka za Europsko prvenstvo u planinskom trčanju koje će se održati 10.s rpnja u Turskoj Burci. Važno je još naglasiti da ja na ovoj utrci bilo proglašenje pobjednika za New Balance planinski kup 2010 godinu, kojemu je medijski pokrovitelj Sportske novosti.O dličan organizator ove  atletske priredbe je bio AK Otok, a pokrovitelji Općina Otok i županija Splitsko dalmatinska. Glavni sponzori utrke su tvrtke New Balance i Merkur-5.
Maratonac Stipe Laco član AK Otok je na ovu utrku stigao iz Norveške samo kako bi nastupio za svoj klub, te se odmah nakon utrke vratio na posao u Oslo. Ukupno je zauzeo 16. mjesto, što je odličan rezultat jer su na Kamešenicu stigli svi naši najači trkači.
Piše: Petar Norac Kevo SD

02.05.11