Održano natjecanje u oranju

U subotu, 30.travnja 2011. održano je 3. natjecanje u oranju Splitsko-dalmatinske županije.
Domaćin natjecanja bio je Grad Trilj, a natjecatelji su orali parcelu Poljoprivrednog gospodarstva Kundid-Vojnić d.o.o., smještenu u blizini mjesta Graba. Organizatori manifestacije su: Udruga natjecatelja u oranju Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatska poljoprivredna komora, a suorganizatori i pokrovitelji: Splitsko-dalmatinska županija, Grad Sinj i Grad Trilj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Natjecanje je otvorio pročelnik gospodarstva naše županije, Ivan Udovičić, a među ostalim Visokim gostima bio je i dopredsjednik svjetske organizacije natjecatelja u oranju, Tugomir Majdak, koji je biranim riječima pozdravio skup i izrazio želju da se kandidiramo u Splitsko-dalmatinskoj županiji i za državno natjecanje slijedeće godine. Oralo se po lijepom vremenu, nešto vjetrovitijem. Sudjelovalo je ukupno 14 natjecatelja, 11 u poretku plugova ravnjaka, a 3 natjecatelja u kategoriji plugova premetnjaka.
U kategoriji plugova ravnjaka prva 3 natjecatelja su:
1. Ante Čalo (iz Trilja)
2. Frano Mateljan (iz Košuta)
3. Bože Poljak (iz Glavica)

U kategoriji plugova premetnjaka poredak je slijedeći:
1. Zdravko Meter (iz Donjeg Prološca)
2. Lado Mandac (iz Brnaza)
3. Dušan Jagnjić (iz Brnaza)

Zanimljivo je spomenuti da je Zdravko Meter pobijedio i na prva dva natjecanja, a Frano Mateljan je bio pobjednik na prva dva natjecanja u kategoriji plugova ravnjaka. Ovogodišnji pobjednik, u kategoriji plugova ravnjaka, Ante Čalo, prošle je godine bio drugi, a ove godine, zasluženo je pobijedio. Na devetom državnom natjecanju u oranju, koje će se održati u Karlovcu, predstavljat će nas Ante Čalo i Zdravko Meter.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

02.05.11