Prohodnost cesta

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić.

Danas u 14 sati bit će obustavljen promet na brzoj cesti Solin-Klis (D1), na pola sata. Promet će teći obilazno starom kliškom cestom.

Za sav promet zatvorena je državna cesta D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo zbog radova. Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom kroz Plitvice, a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je cestama: Otočac-Špilnik-Borje-Prijeboj-GP Ličko Petrovo Selo.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) od čvora Buzin do čvora Lučko vozi se otežano jednom stranom kolnika uz ograničenje brzine od 40 km/h.
IZVOR: HAK

Zbog radova u tunelima Mala Kapela i Plasina na autocesti A 1 promet teče dvosmjerno kroz tunelske cijevi u smjeru Zagreba.

Vozi se naizmjence:
- Šibenskim mostom na Jadranskoj magistrali (D8),
- Ličkom magistralom (D1) kroz Budačku Rijeku,
- između Novog Marofa i Turčina (D3),
- između Daruvara i Maslenjače (D34),
- na staroj karlovačkoj cesti kroz Draganić (7-19h).

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec,
- D38 Ruševo-Đakovo u mjestu Imrijevci (obilazak je lokalnim cestama),
- D66 Bristovac-Barban-Most Raša,
- D70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D8 Strožanac-Dug Rat-Omiš,
- D512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica ( zbog odrona). Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča i
- ŽC5017 Grohovo-Drenova. Obilazak: Pašac-Banska vrata-Školjić-Kozala-Drenova.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. Obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad)
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo ( zbog sanacije klizišta)

Lijepo vrijeme dovodi na ceste sve veći broj biciklista i motociklista, a u ratarskim krajevima poljoprivredna vozila koja na kolnik donose zemlju i blato. Vozače tih vozila molimo da provjere uređaje za signalizaciju, osobito ako voze tijekom slabe vidljivosti ili noću.
IZVOR: HAK

26.04.11