Sinjski HSS o križnom putu Hrvata

'Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Pravednost nepravednih nismo očekivali ali nas duboko pogađaju i ponižavaju neprihvatljive kvalifikacije izrečene u obrazloženju presude našim junacima, generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, gdje je oslobodilačka akcija Oluja okarakterizirana kao udruženi zločinački poduhvat, za koji se osuđuju svi hrvatski branitelji, na čelu s ratnim ministrom obrane Gojkom Šuškom i vrhovnikom dr. Franjom Tuđmanom, a stigma zločina baca na hrvatsku državu kao neželjeno novorođenče koje je pustilo svoj glas unatoč protivljenju relevantnih centara svjetske moći okupljenih oko britanskih imperijalnih interesa i ideji Velike Srbije usprkos. Treba im osuda prvog Hrvatskog predsjednika, osuda njegove ideje zajedništva iseljene i domovinske Hrvatske kao puta i načina na koji je stvaranje, opstanak i sloboda Hrvatske jedino moguća.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mi, Hrvati, ponovno smo uzeli svoj križ. Dolazi Veliki petak, suvremeni Poncije Pilat opet izjednačava Isusa i Barabu, pere ruke relativizirajući krivnju, izjednačava obranu i agresiju, žrtvu i agresora, a nevine Hrvatske generale šalje na križni put i novu kalvariju. Nije to nama Hrvatima ništa novo. Ne trebamo se vraćati daleko u prošlost, svježe su nam uspomene na Uskrs 1991. godine, nedavno smo odali počast Josipu Joviću, prvoj žrtvi za slobodnu i samostalnu Hrvatsku, ni bleiburška tragedija nije nam povijesno daleka i taj zločin ostaje bez prave osude i kazne.

Okanimo se farizejskih kvalifikacija kako generali plaćaju za nekog drugog, jer, Bože moj, Hrvatska tada nije bila pravna država i nije procesuirala počinjene zločine! A kakva je onda bila ako nije bila pravna, međunarodno priznata, demokratska i suverena?! Procesuiranje zločina potvrduju sudski dokumenti. Hoćemo li mi procesuirati sve nezakonite radnje koje su posredno i neposredno iskorištene za ovu sramotnu presudu?!
Usprkos svemu, nada u pravedenost mora biti prisutna. Nije cijela Europa protiv nas. Dapače, imamo puno više prijatelja od neprijatelja. Ne srljajmo ponovno kao guske u maglu, ne odričimo se europske budućnosti, Europska unija treba Hrvatsku, Hrvatska je njen sastavni povijesni dio. Svjesni smo kako članstvo u Europskoj uniji ne donosi malim zemljama poput Hrvatske med i mlijeko, ali nam sigurno neće biti bolje ako u tu Uniju uđe Srbija, a Hrvatska ne. Iskoristimo ovu činjenicu s ciljem pobijanja katastrofalne političke presude Haškog suda, ispravljanja teške nepravde nanesene našim junacima iz Domovinskog rata, njihovim napaćenim obiteljima i svim hrvatskim domoljubima. 

Uskrs je naše obilježje, svjetlo nade, vjere i života koje prekida tamu muka i patnji, snažna vječna istina koja daje snagu da ustrajemo u najtežim trenutcima poput ovih.

VJERA U BOGA I SELJAČKA SLOGA!'

IZVOR: WWW.FERATA.HR

20.04.11