VAD uz generale

Viteško alkarsko društvo Sinj uputilo je priopćenje za javnost, povodom haške presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. U priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Stipe Jukić stoji:
'Izražavanjem negodovanja i gnjeva prema izrečenim presudama generalima Gotovini i Markaču,pridružujemo se cjelokupnoj javnosti. Neprihvatljiv je odnos Suda spram pravednom i oslobodilačkom Domovinskom ratu,poglavito konstrukcija o“udruženom zločinačkom pothvatu“, na čelu kojeg su čelni ljudi države,predvođeni predsjednikom dr.Franjom Tuđmanom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Neprihvatljiv je također nesporni upliv politike u odluke Suda koji je trebao suditi temeljem činjenica; taj utjecaj je omogućio apsurdnu presudu kojom se heroji proglašavaju zločincima.Jednostrano i površno argumentirajući navodne dokaze, Međunarodni sud u Hagu je u hrvatskoj izgubio i ono malo autoriteta što mu je ostalo nakon nekih prijašnjih odluka kojima je nastojao izjednačiti krivnju obiju strana.

To, međutim nije pravda.

Ako europski moćnici misle ovom drakonskom presudom slomiti kičmu hrvatskom narodu,brzo će shvatiti da su naišli na tvrd orah.Ta se snaga mogla osjetiti temeljem gordog stava generala Gotovine i Markača i u teškim trenucima izricanja presude.

Alkari su i do sada cijenili njihovu žrtvu,sada još i više.Znajući za njihovu nevinost vjerujemo da će se nakon drugostupanjskog postupka pridružiti svojim obiteljima,te sa svim Hrvatima uživati u slobodi za koju i danas trpe.'
IZVOR: WWW.FERATA.HR

18.04.11