Prohodnost cesta

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete. Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Na autocesti A1 vozi se dvosmjerno kroz tunele Mala Kapela i Brinje (jednom cijevi), te od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići (jednom stranom kolnika). Na dionici između Bosiljeva i Karlovca, od 51. do 46. km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.
IZVOR: HAK

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, zbog radova, vozi se jednim trakom.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobić u smjeru Zagreba i vijaduktom Zalesina u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom.

Zbog obnove nadvožnjaka Klara, na zagrebačkoj obilaznici (A3) od čvora Buzin do čvora Lučko, promet teče sjevernim kolnikom, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Za sav promet zatvorena je državna cesta između Grabovca i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo.Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom kroz Plitvice, a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je cestama: Otočac-Špilnik-Borje-Prijeboj-GP Ličko Petrovo Selo.

Na otoku Hvaru, od 11 do 17 sati vozit će se naizmjence na državnoj cesti kroz tunel Selca-Dubovica (D 116).

Vozi se naizmjence:
- mostom Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku,
- Šibenskim mostom na Jadranskoj magistrali (D8),
- Ličkom magistralom (D1) kroz Budačku Rijeku,
- između Novog Marofa i Turčina (D3),
- između Daruvara i Maslenjače (D34),
- na staroj karlovačkoj cesti, između Jastrebarskog i Karlovca, kroz Draganić (7-19h).

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec
- D38 Ruševo-Đakovo u mjestu Imrijevci (obilazak je lokalnim cestama)
- D66 Bristovac-Barban-Most Raša
- D70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D8 Strožanac-Dug Rat-Omiš
- D512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica ( zbog odrona). Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- ŽC5017 Grohovo-Drenova. Obilazak: Pašac-Banska vrata-Školjić-Kozala-Drenova

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. Obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad)
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo ( zbog sanacije klizišta)

Lijepo vrijeme dovodi na ceste sve veći broj biciklista i motociklista, a u ratarskim krajevima poljoprivredna vozila koja na kolnik donose zemlju i blato. Vozače tih vozila molimo da provjere uređaje za signalizaciju, osobito ako voze tijekom slabe vidljivosti ili noću.
IZVOR: HAK

18.04.11