Sutra na Rudi 1. kolo HML-a

Hrvatska mušičarska liga održava se već nekoliko godina i ima za cilj športskim ribolovom selektirati najuspješnije ribiče za velika međunarodna natjecanja. Petorica prvoplasiranih ribiča u ligi postaju članovi reprezentacije Hrvatske. Osim tog izbora, cilj HML je i promidžba mušičarenja kao načina ribolova općenito.
 Pošto se pravilima lige sva riba nakon mjerenja neozlijeđena vraća natrag u vodu, promiče se način ribolova 'ulovi i pusti'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR


Želja organizatora i čelnih ljudi menadžmenta lige je uključiti što više športskih ribolovaca u natjecateljske ekipe iz svih ribolovnih društava koja gospodare salmonidnim vodama u Hrvatskoj. Prema riječima prvog čovjeka lige Zlatka Kostelića, bogatstvo voda Cetinskog kraja davno je prepoznato, a prošlogodišnjim Svjetskim prvenstvom u Rudi širom je otvorilo vrata mnogim zaljubljenicima u ovaj vrlo lijep šport. Stoga i ne čudi želja ribiča HML da upravo Ruda bude na otvaranju mučičarske sezone.

Tako će sinjsko ŠRD Cetina ugostiti 21 ribiča iz sedam gradova Lijepe naše, a po prvi put će nastupiti i ekipa domaćina u sastavu: Joško Šuća, Ante Poljak i Rino Žuro. Najzvučnije ribičko ime među natjecateljima je Miroslav Katičić, član ŠRD iz Knina, srebreni sa europskog prvenstva prošle godine.

Samo natjecanje je prilika za stjecanje iskustva vrhunskih takmičenja, koja će petoricu najuspješnijih odvesti na europsko i svjetsko natjecanje. Prijateljstvo i druženje ribiča uz bistru i pitku Rudu, te uz predivni krajolik odnijet će mnoštvo dobrih utisaka i nastaviti tradiciju ribičkih doživljaja na cetinskim vodama.

Natjecanje započinje sutra u 10 sati, a odvijat će se u 21 boksu, s vremenskim trajanjem od tri puta po sat vremena.

Svim gostima i ribičima Bistro!

IZVOR: WWW.FERATA.HR

09.04.11