Prohodnost cesta

Na autocesti A 1 radovi su na čvoru Jastrebarsko (u smjeru Zagreba) i od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići gdje promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, zbog radova, vozi se jednim trakom.
IZVOR: HAK

Zbog obnove nadvožnjaka Klara, na zagrebačkoj obilaznici (A 3) od čvora Buzin do čvora Lučko, promet teče sjevernim kolnikom, uz ograničenje brzine od 40 km/h. Od 27. do 28. km u oba smjera vozi se jednim trakom.

Za sav promet zatvorena je državna cesta između Grabovca i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo.Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom kroz Plitvice, a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je cestama: Otočac-Špilnik-Borje-Prijeboj-GP Ličko Petrovo Selo.

Naizmjence se, zbog radova, vozi:
- Ličkom magistralom (D1) kroz Budačku Rijeku,
- Jadranskom magistralom (D8) na Šibenskom mostu,
- između Novog Marofa i Turčina (D3),
- između Daruvara i Maslenjače (D34),
- i na staroj karlovačkoj cesti, između Jastrebarskog i Karlovca, kroz Draganić (7-19h).

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec
- D38 Ruševo-Đakovo u mjestu Imrijevci (obilazak je lokalnim cestama)
- D66 Bristovac-Barban-Most Raša
- D70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D8 Strožanac-Dug Rat-Omiš
- D512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica ( zbog odrona). Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- ŽC5017 Grohovo-Drenova. Obilazak: Pašac-Banska vrata-Školjić-Kozala-Drenova

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. Obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad)
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo ( zbog sanacije klizišta)

Lijepo vrijeme dovodi na ceste sve veći broj biciklista i motociklista, a u ratarskim krajevima poljoprivredna vozila koja na kolnik donose zemlju i blato. Vozače tih vozila molimo da provjere uređaje za signalizaciju, osobito ako voze tijekom slabe vidljivosti ili noću.
IZVOR: HAK

09.04.11