Lokalno partnerstvo za zapošljavanje

U sklopu aktivnosti Projekta IPA 2007-2009–Local Partnership for Employment–Phase 3 (LPE3) (Europeaid/127435/D/SER/HR) u Solinu je dana 06. travnja 2011.g. održana Osnivačka sjednica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko dalmatinske županije.
Na Osnivačkoj sjednici potpisan je Sporazum o partnerstvu članova kojim je definirano kako Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Splitsko dalmatinske županije ima savjetodavnu ulogu i daje podršku u pripremi i provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala Splitsko dalmatinske županije.

Jedna od važnih aktivnosti Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko dalmatinske županije je i stvaranje vlastitih programa na razini županije u skladu s razvojnom strategijom, uključujući i organiziranje njihove provedbe uz korištenje svih izvora financiranja.
Na Osnivačkoj sjednici Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko dalmatinske županije izabrano je 13 članova Izvršnog odbora kao operativnog tijela Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.
Članovi Izvršnog odbora čine predstavnici Splitsko dalmatinske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore, Agencije za razvoj Splitsko dalmatinske županije, Razvojne agencije Grada Splita, predstavnici udruga MUOSID, Domine, Ants i Zdravi grad, te predstavnici jedinica lokalne samouprave, pri čemu su Grad Sinj i Grad Split izabrani kao predstavnici svih jedinica lokalnih samouprava s područja Splitsko dalmatinske županije.
IZVOR: GRAD SINJ

07.04.11