U tijeku prijave upisa za 1. razred OŠ

Odsjek za prosvjetu, kulturu, informiranje, šport i tehničku kulturu, Služba za društvene djelatnosti Ureda državne uprave Splitsko – dalmatinske županije donijela je plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2011./2012.
U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca rođena od 1. travnja 2004. do 31. ožujka 2005. godine, kao i djeca kojima je u prošloj godini rješenjem odgođen upis. Prijave za upis provodit će se do 30. travnja 2011. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Roditelj, odnosno staratelj djeteta prijavu za upis u 1. razred osnovne škole izvršit će u školi koja je, s obzirom na mjesto prebivališta, Odlukom o mreži osnovnih škola Splitsko – dalmatinske županije utvrđena upisnim područjem škole.

Prije prijave upisa u prvi razred osnovne škole obavezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, koje utvrđuju stručna povjerenstva. Osnovne škole su dužne izvjestiti roditelje, odnosno staratelje o mjestu, vremenu i rasporedu utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta. Nakon obavljenih pregleda djece, stručna povjerenstva će sastaviti popis djece koja su psihofizički sposobna za upis i o tome izvjestiti školu.

Upis u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2011./2012. u osnovnim školama Splitsko – dalmatinske županije obavit će se do konca lipnja, a svaka će škola sama, u navedenom terminu, odrediti datum upisa u svojoj školi i o tome izvjestiti roditelje, odnosno staratelje školskih obveznika.

U OŠ 'Fra Pavla Vučkovića' u Sinju upisi se vrše do 30. travnja, svakim radnim danom od 8 do 14 sati, a u OŠ 'Marka Marulića' do 21. travnja od 8 do 12 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

06.04.11