Euromelanoma Day u Poliklinici Babić

Hrvatsko dermatovenerološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora i Referentni centar za melanom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH, obilježavaju 12. travnja 2011. godine - Euromelanoma Day.
U okviru obilježavanja organizirat će javno-preventivnu akciju ranog otkrivanja melanoma i drugih zloćudnih tumora kože.
Glavna aktivnost projekta je tzv. Dan otvorenih vrata u dermatološkim ordinacijama. U sklopu projekta, zainteresiranim građanima omogućit će se besplatan dermatološki pregled kože. U akciju je uključena i Poliklinika dr Babić u Sinju.
Projekt je medicinski, humanitarni i savjetodavni, s tri glavna cilja: prevencija, obrazovanje i informiranje. Temeljni cilj projekta je rano otkrivanje melanoma, što omogućuje uspješno liječenje i visoku stopu preživljavanja, osvješćivanje šire javnosti o opasnostima nepromišljenog ponašanja na suncu, o štetnim posljedicama UV-zraka na zdravlje i pravilnim načinima zaštite od UV zraka te o važnosti  samopregleda madeža.
Za besplatne preventivne preglede 12. travnja, zainteresirani građani mogu se prijaviti do 08. travnja 2011. Prijave se mogu izvršiti putem besplatnog broja telefona 0800 8501.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

05.04.11