Autoprijevoz povisio cijene karata

Od danas je skuplji prijevoz putnika autobusima sinjskog Autoprijevoza. Poskupile su cijene karata na prigradskim linijama, kao i na najprometnijoj Sinj – Split, dok su na ostalim relacijama cijene karata ostale iste.
Putna karta u prvoj zoni poskupila je s 9 na 12 kuna, u drugoj s 10 na 13 kuna, u trećoj zoni s 11 na 15, a u četvrtoj s 12 na 16 kuna. Cijena putne karte na relaciji Sinj – Split poskupila je za 5 kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Od sredine kolovoza prošle godine Autoprijevoz je, na relaciji Sinj – Split, primjenjivao dvije cijene putnih karata. Na 18 linija cijena karte je bila 15 kuna i ona od danas iznosi 20 kuna. Za ostale 32 linije ranije se primjenjivala cijena od 20 kuna a od danas 25 kuna. Bez obzira na novi cjenik, putnički pokaz za mjesec travanj obračunava se prema starom cjeniku.

Podsjećamo kako su Grad Sinj i Autoprijevoz u rujnu prošle godine potpisali Ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata, prema kojem Autoprijevoz daje popust od 20% na svim relacijama, osim na onoj Sinj - Split za koju je dogovorena fiksna cijena putne karte i to od 15 kuna. Prema tom Ugovoru, cijena učeničkog i studentskog pokaza za relaciju Sinj – Split i ubuduće bi se trebala obračunavati prema starom cjeniku, što nam je potvrdio i gradonačelnik Sinja Ivica Glavan.

Potvrdu ove informacije nismo dobili od direktora Autoprijevoza Jakova Jerkana, jer nije odgovorio na naše brojne telefonske pozive.

Kako saznajemo, za povećanje cijena putnih karata Uprava Autoprijevoza odlučila se zbog višestrukog povećanja cijena goriva.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

01.04.11