Sport

Hrvatska rukometna kadetska ženska reprezentacija plasirala se na Europsko rukometno prvenstvo, koje će se održati u Češkoj od 23. lipnja do 3. srpnja. Kvalifikacijski turnir održan je na Islandu. U konkurenciji Španjolske, Švicarske i domaćina Islanda, naše djevojke ostvarile su veliki uspjeh plasmanom na EP.  U reprezentaciji Hrvatske nastupile su dvije članice ŽRK Sinj, Silvija Masnić i Kristina Runje. Prema ocjeni rukometnih stručnjaka, Masnić je izabrana u najbolju sedmorku prvenstva kao lijevi vanjski te je ujedno najbolja hrvatska igračica. Uz Masnić i Runje, svakako treba istaknuti velike zasluge Ljiljane Borozan, trenerice ŽRK Sinj, koja je član stručnog stožera reprezentacije.

Nakon što je klupu sinjskog županijskog ligaša Tekstilca napustio Damir Matijašević, preuzevši vođenje trećeligaša Hrvaca, Uprava kluba odlučila je kako će novi trener biti 32-godišnji Stipe Perić, dosadašnji trener kadeta Tekstilca. Podsjetimo, Perić je svoju njogometnu karijeru počeo u Junaka, zatim je uspješno nastupao za Split, Uskok, Hrvace, OSK i Tekstilac a jedno vrijeme igrao je u Hercegovini. Prošle sezone bio je pomoćnik treneru Junaka Milu Nižetiću.
Uprava Tekstilca za novoga trenera kadeta odredila je aktualnog igrača prvog sastava Jozu Pletikosića.


Nogometaši Hrvaca izgubili su jučer u Prološcu od Mladosti 2 : 1, u utakmici 23. kola 3. HNL-jug. U 45. minuti Tomić je postigao gol za vodstvo Hrvaca. Početkom drugog poluvremena Hrvatačani nisu iskoristili nekoliko izglednih šansi za pogodak. Susret je završio pobjedom domaće ekipe zahvaljujući spretnosti Bašića koji je najprije izjednačio u 85. minuti, a 5 minuta kasnije zabio pobjednički gol s 11 metara.
Dodajmo kako je Petar Bašić rođeni Otočanin, koji je nogometno iskustvo ispekao igrajući za klubove Cetinskog kraja – OSK, Junak i Hrvace, bio je i u prvoligašu Šibeniku te kratko vrijeme u Mađarskoj.  Susret u Prološcu pratilo je 200-tinjak gledatelja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

30.03.11