Sjednica Općinskog vijeća Otoka

Danas je održana 15. sjednica Općinskog vijeća Općine Otok, na kojoj se raspravljalo o 8 točaka Dnevnoga reda. Uz planiranih pet točaka, na samom početku sjednice predsjednik Vijeća Stipe Vuleta, Dnevni red nadopunio je s još 3 točke.
Većinom glasova prihvaćeno je polugodišnje Izviješće o radu općinskog načelnika za razdoblje od srpnja do prosinca 2010. godine, kao i godišnji Izvještaj o izvršenju proračuna za prošlu godinu. Prihvaćena su i izviješća o izvršenju Programa gradnje i održavanja komunalne infrastrukture za 2010. godinu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vijećnici su, na zamolbu ravnatelja OŠ Kamešnica Otok Miroslava Jukića, donijeli odluku o darovnici kupljenog zemljišta za izgradnju školske polivalentne sportske dvorane. Vijeće je ovlastilo načelnika Branka Samardžića da do sljedeće sjednice Općinskog vijeća napravi ugovor s osnivačem škole, odnosno Županijom, o darovnici.

Na današnjoj sjednici otočki vijećnici usuglasili su se o istupu u medijima kako bi javnosti iznijeli svoj stav o izgradnji istočne obilaznice Sinja. Načelnik Otoka Samardžić naglasio je kako su prije tri godine svi načelnici i gradonačelnici bili za istočnu varijantu obilaznice, te tvrdi kako će građani Cetinskog kraja biti zakinuti, ukoliko se ustraje na njenom brisanju iz prostornog plana Županije, jer izgradnja zapadne varijante obilaznice nije u planovima Županije ni HC-a.

Dosadašnji vijećnik SDP-a Jure Vojković iz Gale usmeno je izvijestio Gradsko vijeće kako je istupio iz SDP-a, te da prema tome u Gradskom vijeću Otoka više nije vijećnik SDP-a već samostalni nezavisni vijećnik.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

29.03.11