Prohodnost cesta

Zbog prepriječenog teretnog vozila na D 62 između Vrgorca i malog Prologa obustavljen je promet i preusmjerava se preko Staševice.
Zbog bure, dionicom Jadranske magistrale od Senja do Svete Marije Magdalene zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).
Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A 1 od čvora Maslenica do tunela Sveti Rok brzina je ograničena na 60 km/h.
IZVOR: HAK

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima i na cestama u gorju i Jadranskoj magistrali (D8) zbog mogućih odrona.

Na autocesti A 1, zbog radova, od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići, u smjeru Splita, promet ide dvosmjerno jednom stranom kolnika. A, kroz tunel Plasina vozi se dvosmjerno, jednom cijevi.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, između čvorova Popovec i Ivanja Reka, u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom.

Večeras, 29. ožujka, od 21 sat do 6 sati ujutro za sav promet bit će zatvorena dionica autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Oštrovica i Delnice, u smjeru Zagreba. Obilazak je ''starom cestom kroz Gorski kotar''. U smjeru Rijeke vozit će se nesmetano.
- zbog radova u tunelu Učka večeras od 22 sata do 6 sati ujutro vozila će se propuštati po 15 minuta sa svake strane tunela.

Zbog obnove mosta „Vaganac“, dionica državne ceste D 217, Grabovac-GP Ličko Petrovo Selo, zatvorena je za sav promet do 30. travnja. Teretnim vozilima privremeno je dozvoljen promet Ličkom magistralom (D 1), dok je prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren cestama: Otočac (D 50)-Špilnik (D 52)-Borje (D 1)-Prijeboj (D 504)-GP Ličko Petrovo Selo.

Zbog obnove nadvožnjaka „Klara“, na zagrebačkoj obilaznici (A 3), između čvorova Buzin i Lučko, promet teče sjevernim kolnikom, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Lijepo vrijeme dovodi na ceste sve veći broj biciklista i motociklista, a u ratarskim krajevima poljoprivredna vozila koja na kolnik donose zemlju i blato. Vozače tih vozila molimo da provjere uređaje za signalizaciju, osobito ako voze tijekom slabe vidljivosti ili noću.

Zbog razminiranja uz Jadransku magistralu (D 8), na dionici Poličnik-Murvica Gornja svakodnevno od 8 do 18 sati cesta će privremeno biti zatvarana. Vozila se propuštaju svaki puni sat po 15 minuta. Obilazni pravac Zadar (D8)- Murvica Donja-Briševo- Visočane-Poličnik. Vozačima se iz smjera Zadra uključuju na A1 preko čvora Zadar istok u Zemuniku Gornjem.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec,
- D 38 Ruševo-Đakovo u mjestu Imrijevci (obilazak je lokalnim cestama),
- D 66 Bristovac- Barban-Most Raša (od 2. ožujka),
- D 70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- ŽC 5017 Grohovo-Drenova. Obilazak: Pašac-Banska vrata-Školjić-Kozala-Drenova.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D 34, Daruvar-Maslenjača, (zbog sanacije klizišta),
- D 300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli, zbog radova. Obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad),
- ŽC 4030, Orahovica-Kutjevo, zbog sanacije klizišta, obilazak je postavljen privremenom prometnom signalizacijom.
IZVOR: HAK

29.03.11