Sinjanin u Upravi Hajduka



Marko Križanac, 37-godišnji je diplomirani pravnik  i stručnjak ZNR-a iz Sinja. Dugogodišnji direktor radio Sinja, u jednom mandatu predsjednik skupštine Vodovoda i čistoće – Sinj. od Vlade RH nedavno je predložen za mjesto u Nadzornom odboru Dalmacijavino d.d.. Sinjski je kandidat za jednog od članova Uprave Hajduka.
Križanac je jedan od rijetkih koji ne želi biti predsjednik Hajduka nego jedan od članova Uprave.

Smatra da predsjednik treba biti neko s područja Splita te misli da s obzirom na svoje sposobnosti može nešto napraviti u klubu, te kaže: "Svi kažu da bi htjeli biti predsjednici Uprave, međutim nije to tako lako posebno u kontekstu Hajduka. Najprije treba izabrati tri člana uprave, a zatim će oni uz „suglasnost“ Nadzornog odbora  međusobno izabrati predsjednika. Ljudi koji budu izabrani na odgovorne funkcije trebaju prije svega konsolidirati klub".
Kao jedan od gorućih problema kluba naveo je menadžere i sumnjive tokove novca od transfera igrača kao i potreba za poboljšanjem u marketingu. Ujedno spominje da se uz ostalo može zaraditi na prodaji imena stadiona, ali najvažnije je da kod transfera sve treba ostati Hajduku, a to bez podmladtka ne ide.

24.03.11