Stanje na cestama

Zbog prosvjeda, vozi se jednim trakom, naizmjence, na državnim cestama Vinkovci-Osijek u Jarmini (D 518) i samo za osobna vozila na D 46 Ilača-Tovarnik, dok je za teretna vozila obilazak preko Vukovara.
Lijepo vrijeme dovodi na ceste sve veći broj biciklista i motociklista, a u ratarskim krajevima i sve više poljoprivrednih strojeva, koji, često, na kolnik donose zemlju i blato. Molimo ih da provjere uređaje za signalizaciju, posebice tijekom slabe vidljivosti i za noćnih vožnji.
IZVOR: HAK

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, između čvorova Popovec i Ivanja Reka, od 91. +900 do 96. +090 km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom. Na čvoru Kraljevečki Novaki u smjeru Varaždina završeni su radovi, otvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.
Na dionici autoceste A 1, od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići, vozi se dvosmjerno, samo jednom stranom kolnika (u smjeru Splita). Kroz tunel Plasina, vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi. Na vijaduktu Drežnik, od 42. do 40. km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.
Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.
Na zagrebačkoj obilaznici (A 3), između čvorova Buzin i Lučko, zbog obnove nadvožnjaka „Klara“, promet teče sjevernim kolnikom, uz ograničenje brzine od 40 km/h.
Do 15 sati, za sav promet zatvorena je ŽC 3206 u Topolovcu (nasuprot stočnog sajma) u dužini od 400 m, zbog radova. Obilazak je lokalnom cestom preko Goričice (LC 33057).
Zbog razminiranja uz Jadransku magistralu ( D8), svakodnevno od 8 do 18 sati zatvorena je dionica Poličnik-Murvica Gornja, a vozila se propuštaju svaki puni sat po 15 minuta.
Zbog radova promet ide naizmjence na Jadranskoj magistrali (D 8), na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, kod Omiša.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec,
- D 38 Ruševo-Đakovo u mjestu Imrijevci (obilazak je lokalnim cestama),
- D 66 Bristovac- Barban-Most Raša (od 2. ožujka),
- D 70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- ŽC 5017 Grohovo-Drenova. Obilazak: Pašac-Banska vrata-Školjić-Kozala-Drenova.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D 34, Daruvar-Maslenjača, (zbog sanacije klizišta),
- D 300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli, zbog radova. Obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad),
IZVOR: HAK

24.03.11