19. Turopoljska utrka-slavio Ashenafi i VešligajVELIKA GORICA – etijopski maratonac Erkolo Ashenafi koji nastupa za mađarski klub je postao pobjednik 19.Turopoljske utrke. Erkolo je stazu dugu 21,1 kilometar pretrčao za 1:08:18. Drugi je na cilj stigao naš Zoran Žilić iz AK zagreb ULIX, a treći mađar Nagy Tomas.
Kod žena je slavila Dubravka Vešligaj iz MK Hrvatski sokol sa vremenom 1:28:05. Druga je stigla Marijana Cota iz AK Vetera, a atreća Valentina Županić iz TK Marathon 95. Ukupno je u ovoj utrci nastupilo 196 trkača. U utrci građana na 5 kilometara je  slavio Luka Knežević iz AK Marsonia i Kristina Božić iz AK Zagreb ULIX.
U ovoj je utrci nastupilo 87 trkača.  Ovo je ujedno bilo i 2. kolo New Balance cestovnog kupa 2011. Suorganizatori utrke su bili: Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice, Turistička zajednica grada Velike Gorice,  Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije te Stručni skup učitelja tjelesne i zdrastvene kulture grada Velike Gorice.  Pokrovitelji trke su bili:  Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija, a počasni pokrovitelj utrke je Plemenita općina Turopoljska. Važno je još naglasiti da je na ovoj utrci obavljeno proglašenje i podjela nagrada za pobjednike New Balanca cestovnog kupa 2010, kojemu je medijski pokrovitelj Sportske novosti.
 Piše: Petar Norac Kevo SN

23.03.11