Stanje na cestama

Zbog prepriječene cisterne na autocesti A 3, Bregana-Lipovac, promet je od 10,30 sati prekinut od naplate Ivanja Reka do čvora Rugvica u smjeru Lipovca. Molimo vozače da poštuju upute prometne policije, te koriste alternativne pravce.

Zbog prosvjeda promet je prekinut na državnim cestama: Virovitica-Terezino Polje u mjestu Lukač (D 5), Vinkovci-Osijek u Jarmini (D 518), Đakovo-Velika Kopanica u Vrpolju (D 7, obilazak je preko Strizivojne) i na Podravskoj magistrali u Suhopolju (D 2).
U mjestu Cabuna, na Podravskoj magistrali promet ide naizmjeničnim propuštanjem vozila kao, a na državnoj cesti D 46 Ilača-Tovarnik osobna vozila se propuštaju naizmjence, a teretna voze obilazno preko Vukovara.
IZVOR: HAK

Zbog radova u tunelima Pod Vugleš i Javorova Kosa, na A6 Rijeka-Zagreb, u smjeru Rijeke, od 6 sati bit će zatvoren vozni trak, promet će teći usporeno pretjecajnim.

Zbog radova promet u tunelu Plasina, ide dvosmjerno tunelskom cijevi u smjeru Zagreba, uz ograničenje brzine na 80 km/h.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se jednim prometnim trakom u smjeru Zagreba i jednim prometnim trakom u smjeru Varaždina.

Na zagrebačkoj obilaznici (A 3), između čvorova Buzin i Lučko, zbog obnove nadvožnjaka „Klara“, promet teče sjevernim kolnikom, uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Zbog razminiranja uz Jadransku magistralu ( D8), svakodnevno od 8 do 18 sati zatvorena je dionica Poličnik-Murvica Gornja, a vozila se propuštaju svaki puni sat po 15 minuta.


Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec,
- D 38 Ruševo-Đakovo u mjestu Imrijevci (obilazak je lokalnim cestama),
- D 66 Bristovac- Barban-Most Raša (od 2. ožujka),
- D 70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- ŽC 5017 Grohovo-Drenova. Obilazak: Pašac-Banska vrata-Školjić-Kozala-Drenova.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D 34, Daruvar-Maslenjača, (zbog sanacije klizišta),
- D 300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli, zbog radova. Obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad),
- ŽC 4030, Orahovica-Kutjevo, zbog sanacije klizišta, obilazak je postavljen privremenom prometnom signalizacijom.

Na Jadranskoj magistrali (D 8), vozi se naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, kod Omiša.
IZVOR: HAK

23.03.11