Krušvar: obnovljeno sportsko društvo

Sinoć je u dicmanjskom naselju Krušvar održana osnivačka, ili bolje rečeno obnoviteljska skupština Sportskog društva Gradina.
Mještani ovoga naselja 70-tih i početkom 80-tih godina bili su jedni od prepoznatljivijih sudionika tada popularnih i priznatih narodnih višeboja koji se se održavali diljem Cetinskog kraja (Strmendolac, Gaz, Vojnić, Brnaze, Krušvar...). Svoj prvi narodni višeboj u Krušvaru su organizirali 1974. a 1977. su osnovali Sportsko društvo Gradina. Međutim, zbog određenih okolnosti, a poslije i Domovinskog rata, Društvo je prestalo s radom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kako bi ponovno potaknuli mlade da se što više uključe u sportske aktivnosti, nekolicina osoba iz tih 70-tih godina iniciralo je obnavljanje sportskog društva. Njih 20-tak sinoć je održalo izbornu skupštinu, izabralo čelništvo i odredilo program i plan rada. Zanimljivo je kako u skupštini Društva nisu samo stanovnici Krušvara nego i njihovi sportski prijatelji iz drugih sela Cetinskog kraja, kao i nogometni veterani iz Splita predvođeni, Sinjanima dobro poznatim nekadašnjim igračem Junaka iz 70-tih godina, Ivicom Babelijem. Za predsjednika Športskog društva jednoglasno je izabran Jakov Jale Batarelo, za dopredsjednika Ivica Babeli a za tajnika Bože Dragan Ćurković.

Inače, na području Krušvara postoje relativno dobri sportski tereni koje je potrebno obnoviti, kao što su igrališta za veliki i mali nogomet i nekoliko boćališta. Uz nogometnu sekciju, u Sportskom društvu namjeravaju djelovati i kroz boćarske, streljačke, atletske, šahovske i druge aktivnosti. Jedna od prvih aktivnosti Društva je priprema za odlazak na sportske susrete sa sportskim veteranima u Slavoniju.
Svesrdnu potporu osnivanju Društva dao je načelnik Općine Dicmo Josip Silić, koji je istaknuo kako će, u okvirima općinskih mogućnosti, podupirati njegov rad.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

19.03.11