Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u Istri, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D 8) mogući su odroni.
Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.
Na autocesti A 1:
- kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom, a od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići (od 227. do 237. km) vozi se dvosmjerno, uz ograničenje brzine od 60 km/h,
- kroz tunel Brinje, vozi se dvosmjerno kroz jednu tunelsku cijev.
15. ožujka od 15:00 do 15:15 sati zbog miniranja na gradilištu autoceste A 1 na 15 minuta bit će prekinut promet na državnoj cesti D 62 od Malog Prologa prema Metkoviću.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
Na Jadranskoj magistrali (D 8), vozi se naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, kod Omiša.
IZVOR: HAK

15.03.11