Počeo proces razdvajanja JKP


Prema novom Zakonu o vodama i financiranju vodnog gospodarstva, poduzeća koja se bave distribucijom vode više se neće moći baviti i drugim djelatnostima, poput komunalnih, sakupljanja otpada, uređenja zelenih površina, održavanja groblja i tržnica, građevinskih djelatnosti. Vlada je dala konačan rok za odvajanje poduzeća - početak 2013. Postupak razdvajanja očekuje i Javno komunalno poduzeće Vodovod i čistoća Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Napravljen je prvi korak u procesu razdvajanja JKP Vodovod i čistoća. Tematskoj sjednici Skupštine Društva, 24. veljače, nazočili su predstavnici vlasnika – gradova Sinja i Trilja, te općina Hrvace, Otok i Dicmo. Razgovaralo se o razdvajanju JKP na dva dijela; na vodovod i čistoću. Odvjetnik Ivo Stančić i prof. Ekonomskog falulteta u Splitu Ivo Filipović predstavili su dva modela: odvajanje i razdvajanje.

Prema modelu odvajanja tvrtka se ne bi ugasila već bi se iz nje odvojila čistoća, a prema modelu razdvajanja JKP Vodovod i čistoća bi se ugasilo te bi se osnovale dvoje nove komunalne tvrtke. Jedna bi se bavila vodnim gospodarstvom, odnosno vodom i odvodnjom te pročistačima, a druga ostalim djelatnostima.

Pred gradonačelnicima i načelnicima, te Skupštinom Društva je izrada plana aktivnosti, koji će nadgledati odvjetnik Sančić i prof. Filipović, revizori u postupku odvajanja, odnosno razdvajanja.

Direktor JKP Vodovod i čistoća, Mario Vukasović kazao nam je kako bi cijeli proces trebao biti gotov do sredine 2012. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

03.03.11