Četvrtak, 16.12.2010.

Oskar humanosti u SplituSinoć je u splitskom hotelu Le Meridien Lav održana svečanost koju je organizirala Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i zaklade Kap za slap, po četvrti put zaredom.
Nagrade Dodir dobrote, svojevrsni Oscar humanosti, u deset kategorija za doročinstva učinjena tijekom godine podijeljene su istaknutim pojedincima ustanova i instutucijama. Na samom početku, dobročiniteljima se zahvalio Ante Raos, predsjednik Mreže udruga osoba s invaliditetom, te je iznio ohrabrujući podatak o prikupljenih dva milijuna kuna, te sedamdeset osoba koje su dobile izravnu pomoć pri nabavi prijeko potrebnih lijekova, adaptacije stambenog prostora i drugog. Samozatajni donatori tiho su i dostojanstveno 27 osoba pomagali mjesečnim stipendijama u visini od tisuću i petsto do dvije tisuće kuna, istaknuo je Raos.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

MALI NOGOMET-Turniri koji su dobili dozvolu za organizaciju

SPLIT-Županijski nogometni savez je na temelju odluke Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza donio odluku da igrači, treneri, suci i ostali nogometni djelatnici Hrvatskog nogometnog saveza i županijskih nogometnih saveza ne mogu sudjelovati u organizaciji i sudjelovati u bilo kojem svojstvu turnira u malom nogometu koji nemaju odobrenje i nisu na popisu odobrenih turnira....

Kino danas

Na repertoaru sinjskog kina od četvrtka do subote je glazbeni film 'Step up 3' koji će se prikazivati s početkom u 19 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HRNa Humanitarnoj večeri "Imota u Lisinskom“ prikupljeno 300 000 kuna za rodilište u ImotskomZagreb, 15. prosinca,2010.
Nakon što je 07.prosinca 2010 g. u prepunoj  Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održan Humanitarni koncert „Imota u Lisinskom“ na kojem je nastupilo više od 170 umjetnika, Organizacijski odbor je objavio iznos koji je prikupljen kao i namjenu za koju će isti iznos biti će se utrošen....

Izložba sinjske slikarice Ede Kraljević Kerekeš

'Četiri godišnja doba' naziv je izložbe sinjske slikarice Ede Kraljević Kerekeš koja će se otvoriti u večeras, u 19 sati u Galeriji Galiotović. Slikarica će izložiti 24 pastela i ulja sa motivima Cetinskog kraja. Izložbu će otvoriti sinjski gradonačelnik Ivica Glavan, a bit će otvorena do kraja godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Jedno od značajnih kulturno-umjetnički društava na području Grada Trilja, svakako je limena glazba Sv. Mihovil Trilj. Triljski glazbari žele što više mladih u svojim redovima. Tako će se u utorak 21. prosinca u 18 sati u školi u Košutama, provesti upis za sve one koji žele naučiti svirati puhački instrument i postati član limene glazbe. Inače od osnutka 1993. godine, kroz glazbu je prošlo preko 150 glazbenika-amatera. Triljski glazbari imali su zapažene nastupe diljem Dalmacije, a posebno u Cetinskom kraju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski malonogometni božićno-novogodišnji turnir

Po 29. put organizira se tradicionalni sinjski malonogometni božićno-novogodišnji turnir. Prijave se primaju do 18. prosinca u 19,00 sati kada će u Udruzi za mali nogomet održati izvlačenje parova. Sve informacije mogu se dobiti na broj 098 93 36 417.
Organizatori turnira su Udruga za mali nogomet Sinj, a suorganizator Klub navijača Hrvatske nogometne reprezentacije "UVIJEK VJERNI". Pokrovitelji turnira su predsjednik RH dr. Ivo Josipović i Grad Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

TRILJ – U organizaciji Udruge za mali nogomet grada Trilja, a pod pokroviteljstvom Grada Trilja u triljskoj sportskoj dvorani će se narednih dana održati 28. Božićno–novogodišnji malonogometni “Kup Trilja 2011.”. Ekipe će se tako uz veliki prijelazni pehar boriti I za ukupni nagrani fond od 32.000 kuna, a tu su I nagrade na najbolje pojedince na turniru. Izvlačenje paraova će se održati 17. prosinca u 19 sati, u gradskom kinu, dok će turnir službeno započeti 19. prosinca (nedjelja). Turnir se igra po sustavu 5 + 1 igrač. Sve zainteresirane ekipe se mogu prijaviti na kontakt broj 098 433 271 kod tajnika udruge Blaža Vukasa. Treba još naglasiti da je ovo jedan od najmasovnijih i najbolje organiziranih turnira u Dalmaciji.
Piše:  Petar Norac Kevo  SN

Kronika 192

Dana14./15.12.2010.godine policijski službenici PP Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad  61-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je na području Hrvaca   tijekom mjeseca svibnja, srpnja i prosinca provalio  u dvije kuće i konobu. Počinjena je veća materijalna šteta. Slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Jučer je dovršeno  kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i dvojicom 20-godišnjaka. Osnovano se sumnja kako su u vremenu od 21.10.-07.12.2010. godine na području Tugara otuđili oko 500 metara bakrene žice u vlasništvu poduzeća. Počinjena je veća materijalna šteta. Slijedi  podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Donica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica i državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su samo za osobna vozila zbog olujne bure. Obilazak je preko Karina, Obrovca i Gračaca.
Dionica Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene zatvorena je za autobuse na kat, kamp prikolice, motocikle i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama:
U Lici:
D 1 Krnjak-Grabovac-Korenica-Udbina,
D 23 Žuta Lokava-Senj,
D 25 Korenica-Lički Osik,
D 42 Josipdol-Poljanak,
D 52 Špilnik-Korenica,
D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo,
D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, te na županijskim i lokalnim cestama na području Gospića i Senja.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji, a vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme.
Opreznije treba voziti zbog moguće poledice u većem dijelu unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK