Utorak, 16.12.2008.

RADNICI CETINKE INTERNATIONAL IZ TRILJA PODNIJELI ZAHTJEV ZA OVRHU

Radnici Cetinke Internationale, članovi Podružnice Saveza samostalnog sindikata energije, kemije i nemetala (EKN-a) jutros, 16. prosinca, su Trgovačkom sudu u Splitu podnijeli zahtjev za novčanom ovrhom nad tvornicom, kako bi naplatili tri zaostale plaće. Ovu informaciju nam je potvrdio regionalni povjerenik Sindikata špiro Barčot. Podsjećamo, radnici nisu dobili plaću za kolovoz, rujan i listopad ove godine, a tvornica ne obavlja svoju djelatnost već šest mjeseci. Ukoliko se ne uspiju naplatiti ovrhom radnici će tražiti stečaj tvornice.

U HRVACAMA JOš JEDAN SLUčAJ TRIHINELE

Pregledom svinjskoga mesa u Veterinarskoj stanici Hrvace otkriven je još jedan slučaj trihineloze. Ušna markica, koju je imala zaražena svinja je iz Vukovarsko-srijemske županije, a kupljena je prije nekoliko dana na jednom od stočnih sajmova. Veterinari apeliraju na vlasnike da pri kupnji svinja provjere jesu li životinje označene, odnosno imaju li ušnu markicu, te svjedodžbu o zdravstvenom stanju odnosno-civikat.
Svinjokolja na području Cetinskog kraja privodi se kraju, a od njenog početka zabilježena su ukupno četiri slučaja trihineloze, po dva u veterinarskim stanicama u Sinju i Hrvacama. Sve su svinje bile porijeklom iz Slavonije, kupljene na stočnim pazarima.

SJEDNICA OPćINSKOG POGLAVARSTVA HRVACA

Sjednica Poglavarstva Općine Hrvace održat će se sutra, 17. prosinca. Razmatrat će se Nacrt prijedloga izmjena i dopuna općinskog Proračuna za ovu, kao i nacrtu prijedloga proračuna za iduću godinu.
Na Dnevnom redu je i Nacrt prijedloga Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2009.,
Poglavarstvo Hrvaca sutra će donijeti i Prijedlog zaključka o dodjeli novčanih potpora studentima.

OBAVIJEST

Grad Sinj i ove je godine, uoči Božićno-novogodišnjih blagdana, pripremio poklon pakete korisnicima pomoći za uzdržavanje, civilnim invalidima i članovima Kluba liječenih alkoholičara Sinj. Pripremljeno oko 400 paketa koji će se dijeliti sutra, 17. prosinca, i u četvrtak od 7,30 do 18,00 sati.

BOžIćNO-NOVOGODIšNJI PROGRAM

U četvrtak, 18. prosinca, u Sinju gostuje Gradsko kazalište mladih Split s komedijom "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" Ive Brešana. Režiju potpisuje Vanča Kljaković, a igraju Filip Radoš, Vladimir Davidović, Jasmina žiljak, Franko Strmotić, Vinko Mihanović, Jolanda Tudor i Antonio Franić.
Početak predstave je u 20.00 sati u kinu, a predprodaja ulaznica u knjižarama Duga i Axel.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje britanski mjuzikl "Mamma mia". Radnja filma se događa na grčkom otoku. U predvečerje svog vjenačanja, mlada se odlučuje konačno doznati tko joj je otac, pa 20 godina nakon što su isti napustili, na otok dovodi tri muškarca iz majčine prošlosti ne bi li joj ona konačno otkrila kojeg može zvati tata. Film počinje u 19 sati i 45 minuta.

SPORT

Upravni odbor KK Alkar i dosadašnji trener Zoran Nikolić na sinoćnjem sastanku Uprave kluba sporazumno su raskinuli daljnu suradnju. Novi trener bit će Mladen Pavić Kembo, a pomoćni trener Alkara je Ivan Vrcan.

Ovoga vikenda na sinjskom bazenu će se održati vaterpolski turnir za 95. godište, na kojem će sudjelovati Mladost Zagreb, Medveščak, Galeb, Splitski klubovi POšK, Mornar i Jadran te domaćin Sinj. Prvi susret na rasporedu je u petak od 18,00 sati. Organizatori turnira su Vaterpolo klub Sinj i Grad Sinj.

Susret gradonačelnika Grada Sinja dr. Ivana Nasića i delegacije Viteškog alkarskog društva sa predsjednikom švicarske Konfederacije Couchepinom

Delegacija Viteškog alkarskog društva i gradonačelnik Grada Sinja dr. Ivan Nasić, boravili su od 11. do 15. prosinca 2008.g. ženevi u uzvratnom posjetu Društvu "Socit des vieux-grenadiers", kojom prilikom su i primljeni kod zamjenika predsjednika Vlade Kantona ženeve.

Kod proslave koju su organizirali domaćini upriličen je i susret naše Delegacije sa predsjednikom švicarske Konfederacije gosp. Pascalom Couchepinom, a kojom prilikom je prezentirana Alka, njena uloga i značaj.

Tijekom boravka dogovoren je dolazak velikog broja gostiju iz švicarske na proslavu 294. Sinjske alke, te pomoć domaćina u organizaciji izložbe Alke i arheološkog blaga Cetinske krajine koja se planira održati u ženevi.
IZVOR: www.sinj.hr

ODRžANA 95. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJAOdržana je 95. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:
1. Utvrđivanje prijedloga Plana razvojnih programa za razdoblje 2009.-2011. godine,
2. Utvrđivanje prijedloga Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Sinja u 2009. godini,
3. Utvrđivanje prijedloga Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Sinja za 2009. godinu,
4. Razmatranje prijedloga Izmjena i dopuna Programa javnih potreba u športu Grada Sinja za 2008. godinu,
5. Utvđivanje prijedloga Odluke o osnivanju trgovačkog društva za upravljanje javnim športskim objektima i objektima u kulturi,
6. Prijedlog Ugovora o kupoprodaji dijela nekretnina u Sinju,
7. Zahtjev Mjesnog odbora Zelovo za financiranje nabave materijala za izgradnju mrtvačnice na groblju u Zelovu,
8. Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti Dječjem vrtiću "Bili cvitak" Sinj za kupnju dostavnog vozila,
9. Zamolba Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije,
10. Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti za postavljanje štanda za prodaju knjiga,
11. Zahtjev za rješavanje stambenog pitanja,
12. Zamolba za smanjenje visine komunalnog doprinosa,

Obavijest o podjeli božićnica umirovljenicima

Grad Sinj ove će godine umjesto poklon paketa umirovljenicima sa sinjskog područja, čija mjesečna primanja ne prelaze 1 tisućui i 600 kuna, podijeliti božićnice u iznosu od 170,00 kuna. Podjela će se vršiti u petak i subotu, u prostorijama Crvenog križa. Kako se očekuje podjela preko tisuću božićnica, mole se umirovljenici da se pridržavaju rasporeda. U petak od 8,00 do 14,00 sati božićnice će se dijeliti umirovljenicima čija prezimena počinju slovima od A do Dž, a od 14,30 do 20,00 sati od E do J. U subotu od 8,00 do 14,00 sati na rasporedu su umirovljenici čija prezimena počinju slovima od K do P, a od 14,30 do 20,00 sati od R do ž. Oni koji božićnicu ne predignu prema rasporedu, mogu to učiniti u nedjelju, 21. prosinca do 11,00 sati. Sa sobom je potrebno ponijeti zadnji odrezak od mirovine i osobnu iskaznicu.
NAPOMENA: Obvezno ponijeti zadnji odrezak od mirovine i osobnu iskaznicu.