Petak, 16.11.2012.

Cetinski kraj slavi slobodu generala



Nakon što je Žalbeno vijeće haaškog suda iščitalo oslobađajuđu presudu za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, na ulicama Sinja zavladalo je neizmjerno veselje i ponos. Zazvonila su zvona s crkve Čudotvorne Gospe Sinjske, a građani su pohitali na ulice kako bi sa svojim sugrađanima, sa svojim narodom proslavili ovaj povijesni dan, ovu pobjedu naših generala, ali i cijelog hrvatskog naroda. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba u Muzeju triljskog kraja



Nakon svete mise i molitve za generale Gotovinu i Markača u crkvi Sv. Mihovila otvorena izložba fotografija porušenih i oštećenih sakralnih objekata u Domovinskom ratu pod nazivom „Tili su nam oduzet' i dušu i tilo“. Slike nedjela pred kojima stojite svjedoče razmjere prljavog kulturocida. Kad bi se mogla u slici raspoznati krv žrtava, prolivena tu sasvim blizu, nevidljiva samo stoga jer zemlja brzo krv ispija, golim biste očima mogli iščitati genocid. Vidjevši na slikama crkve i crkvice, kapele i kapelice, slomljene križeve i bijes na svetinjama, lako saznajete da nečastivi čini vjerocid. To što vidite dio je tek onoga što se događalo ovoj ispaćenoj zemlji Hrvatskoj... samo je dio poruke sa izložbe koju je u prepunoj muzejskoj dvorani otvorio dekan Cetinskog dekanata i triljski župnik don Stipe Ljubas.
Izložba je otvorena do 30.studenog 2012., a može se pogledati od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati te subotom od 8,30 do 12 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR