Utorak, 16.11.2010.

Hit radio koncesiju je dobio na 9 godina

Vijeće za elektroničke medije dodijelilo je Hit radiju koncesiju za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija za šire područje Sinja. Hit radio koncesiju je dobio na 9 godina.

Obavijest

Povodom Međunarodnog dana tolerancije 16. studenog, Međunarodnog dana prevencije nasilja nad djecom 19. studenog i Međunarodnog dana dječjih prava 20. studenog Udruga Srma otvara NATJEČAJ ZA UČENIČKE LITERARNE RADOVE
NA TEMU:
"TOLERANCIJA I NENASILNA KOMUNIKACIJA" i to u 3 kategorije:
1.tolerancija i nenasilna komunikacija u obitelji
2.tolerancija i nenasilna komunikacija u školi
3.tolerancija i nenasilna komunikacija među prijateljima/u društvu...

"Moje svjetlo za Vukovar“

Povodom obilježavanja Dana Grada Vukovara Udruga tjelesnih invalida Sinja organizira večer sjećanja na herojski grad, pod nazivom „Moje svjetlo za Vukovar“. U četvrtak na Trgu dr. Franje Tuđmana u 17,00 sati zapalit će se 1700 svijeća. Svijeće će se prodavati na Trgu, a prihod je namijenjen udruzi tjelesnih invalida Vukovara.

Dan sjećanja na Vukovar obilježit će se i u Trilju, u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Trilj. Program će početi u 16,30 sati paljenjem svijeća na mostu. U 17,00 sati kod spomenika sv. Mihovila molit će se odrješenje za poginule. Udruga prodaje svijeće u centru grada, a prikupljeni novac namijenjen je invalidima Vukovara.

Akcije darivanja krvi u Dicmu i Sinju

Povodom blagdana Gospe od zdravlja sutra, 17. studenoga, će se u ambulanti u Dicmu, od 9,00 do 13,00 sati održati akcija dobrovoljnog darivanja krvi. U subotu će se akcija održati u Sinju.

Obavijest

U petak, u 18,00 sati u dvorani franjevačkog samostana u Sinju počinje zaručnički tečaj, za zaručnike s područja Cetinskog kraja koji se namjeravaju vjenčati do Uskrsa. Tečaj traje tri dana

Prezentacija baštine Cetinskog kraja

U OŠ Ivana Mažuranića u Hanu danas od 2,00 sati održava se prezentacija baštine, na kojoj će učenicima biti prezentiran način života kojim su živjeli naši preci. Prezentaciju je organizirala Udruga za očuvanje kulturne baštine Cetinskog kraja.

www.os-ivan-mazuranic-han.hr

Obavijest

Sinjsko pučko kazalište organizira audiciju za prijem novih članova. Audicija će se održati u četvrtak, 18. studenoga, od 18,00 do 20,00 sati, u prostrijama kazališta u podrumu gradskoga kina.

Kino danas

U sinjskom kinu danas u 18,00 sati na repertoaru je animirani film “Priča o igračkama”.

Obavijest

Zbog proširivanja nogostupa na županijskoj cesti 6082/ 4 na Kosincu postavljena je posebna regulacija prometa, odnosno semafori pa se vozači upozoravaju na oprez i pozivaju da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

Zbog dopreme i montaže rasponskih nosača na gradilište Vijadukt Jamani u sklopu dogradnje zapadnog kolnika državne ceste D 1, dionice Brza cesta Solin–Klis ista će biti zatvorena za sav promet od 08,30 do 08,45 te od 11,15 do 11,30 sati. Obilazni pravac je stara Kliška cesta.

Stanje na cestama

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK