Ponedjeljak, 16.11.2009.

"Večer sjećanja na Vukovar"

UTIS-Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja organizira u  srijedu 18. studenoga s početkom u 17 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana večer sjećanja na Vukovar po nazivom“Moje svjetlo za moj Vukovar“. Udruga poziva sve građane da se priključe ovoj večeri i kupnjom svijeća čiji je prihod namijenjen Udruzi tjelesnih invalida Vukovara i svojim dolaskom izraze poštovanje žrtvama herojskog grada.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 17. studenoga, u vremenu od 09,00 do 13,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području Sinja-ul. Domovinskog rata od Šumarije od bivše vojarne. U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju. Iz HEP-a još jednom obavještavaju da je u tijeku provedba akcije iskapčanja električne energije svima koji i po predhodno dostavljenim opomenama nisu podmirili svoja dugovanja,zato iz HEP-a poručuju da se podmire naznačenja dugovanja kako bi se izbjegle dodatne poteškoće u pogledu iskapčanja i ponovnog ukapčanja el.energije.

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan potpisao treći Predugovor o kupnji zemljišta na Gospodarskoj zoni Kukuzovac

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan potpisao je treći Predugovor o kupnji zemljišta na Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Ugovor je potpisan s Obrtom "C-mont" iz Sinja koji je kupio oko 3 tisuće metara kvadratnih zemljišta za potrebe izgradnje hale za proizvodnju instrumenata i aparata za mjerenje, te za mehaničko održavanje i popravak strojeva. Gradonačelnik je najavio kako će se do kraja ovoga tjedna biti potpisana još tri ugovora.

Počeli radovi na izgradnji atletske staze na Športskom centru Trnovača

Danas, 16. studenoga, počeli su radovi na izgradnji atletske staze na Športskom centru Trnovača. Zemljane radove, u okviru prve faze, vrijedne milijun kuna, za Grad besplatno izvodi inžinjerija Hrvatske vojske. Gradonačelnik Ivica Glavan kazao je kako bi atletska staza trebala biti gotova u prvoj polovici iduće godine.

Priopćenje za javnost Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati, podružnica Dicmo

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, podružnica Dicmo oglasila se priopćenjem za javnost povodom članka objavljenog u Slobodnoj Dalmaciji 14. studenoga „ Hrvatske ceste nude jedno, a Dicmanjani bi drugo rješenje“. HNS-ovci tvrde kako Dicmo očajnički treba zaobilaznicu. Priopćenje ćemo u cjelosti objaviti u Dnevniku Hit radija u 16,00 sati.

Obavijest

Udruga „Novi put“ u suradnji sa Savjetom mladih Grada Sinja organizira predavanje za djelatnike školskih i predškolskih ustanova. Predavanje će se održati danas, 16. studenoga, u 19 sati u dvorani franjevačkog samostana, a predavač će biti mr. Dubravko Klarić, predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH.

Akcije darivanja krvi u Dicmu i Sinju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira dvije akcije darivanja krvi. Sutra, 17. studenoga, od 9,00 do 13,00 sati akcija će se održati u Zdravstvenoj ambulanti u Dicmu, u suradnji s Klubom dragovoljnih davatelja Dicmo. Sljedeća akcija će biti u srijedu u prostorijama društva u Sinju kojoj će uz druge davatelje pristupiti i ovogodišnji maturanti.

Kino danas

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje film "Slomljeni zagrljaji". Početak je u 19,30 sati.

Sport

Junak je s 3:o izgubio u Sisku od Segeste utakmicu 12. kola 2. Hrvatske nogometne lige.

OSK je na svom terenu pobijedio Postiru Sardi rezultatom 4:2, a Glavice su izgubile 3:1 kod Slavena iz Grude. 

U županijskoj nogometnoj ligi Tekstilac je na gostovanju pobijedio Vrliku 4:0.  Čaporice - Trilj na svom su terenu pobijedile Jadrana iz Supetra 2:0.

Nakon odigranih malonogometnih utakmica 9. kola sinjske Udruge za mali nogomet, na prvom mjestu je ekipa Sutina s 22 boda ispred Azre 1986 i Best Blaškana. Sljedeće kolo igrat će se u nedjelju.

Na 20. međunarodnom prvenstvu Njemačke u Tang so dou, koji se održao u Ehingu, nastupili su natjecatelji iz Tang so do kluba Sinj. Na prvenstvu su uz Hrvatsku sudjelovali i predstavnici Švicarske, Italije, Švedske, Nizozemske, Amerike i domaćina Njemačke. U najjačoj konkurenciji dosada u kategoriji stariji kadeti Silvijo Grčić osvojio je 1. mjesto u borbama i 3. mjesto u formama. Nikola Kerekeš u karegoriji starijih kadeta prvo mjesto forme i 2. mjesto u kategoriji oružje. Marija Buljan–starija kadetkinja 2. mjesto oružje i drugo mjesto forme. U kategoriji seniorki Zrinka Poljka prvo mjesto borbe, 3. mjesto forme i Antonio Kulaš u katwegoriji juniora 1. mjesto borba, 1. mjesto forma, 3. mjesto oružje te je proglašen i za najboljeg borca turnira.

Košarkaši triljske Cetine Poraženi su u Drnišu od Doška 73-74 u 6.kolu A2 košarkaške lige.U ovom kolu Alkar je bio slobodan,

Nakon što su juniori Ragbi kluba Sinj osvojili titulu prvaka Hrvatske, to je pošlo za rukom i kadetima. Oni su ovog vikenda na ŠC Trnovača u završnici PH bili najbolji ispred Zagreba,Nade i Varaždina.

U derbiju 6.kola druge odbojkaške lige u Makarskoj su igrali Makarska i Žok Sinj. Na kraju slavile su domaće igračice 3-0 u setovima.

Jučer je u Zagrebu održano natjecanje u atletskom polumaratonu, na kojemu su vrlodobar rezultat postigli atletičari Sinja, koji su ekipno osvojili 4. mjesto od 30 ekipa. U pojedinačnoj konkurenciji Mario Vezilj bio je 4. Petar Delaš 14. i Mislav Malbaša 30. Petar Delaš treću godinu za redom osvojio je juniorski atletski kup