Srijeda, 16.11.2005.

U SINJU PALO 72 LITRE KIšE PO METRU čETVORNOM

Na području Sinja u protekla 24 sata palo je 72 litre kiše po metru četvornom. Nema zastoja u prometu iako su ceste ispunjene vodenim čepovima, lišćem, zemljom, nanosima i slično. Iz policije upozoravaju na povećanu opreznost.

Vatrogasna služba od jutra inetrvenira na nekoliko lokacija Hipodroma. Poplavljeni su podrumi i garaže. Izbacuje se voda kako bi štete na spomenutim mjestima bile što manje. Nekoliko dojava o poplavljenim mjestima bilo je i u samom središtu grada.

OBILJEžAVANJE TRAGEDIJE GRADA VUKOVARA

Alkari i alkarski momci te delegacija uprave VAD- takodjer će sudjelovati u mimohodu povodom obilježavanje tragedije grada Vukovara. Potvrđeno je iz VAD -a kako je predsjednik uprave Mate Jukić već u Vukovaru te priprema dolazak alkara i momaka koji kreću sutra ujutro u 9 sati.
Sinjski branitelji kreću večeras prema Slavoniji na obljetnicu sjećanja na žrtvu Vukovara. Predviđa se kako će u gradu boraviti između 10-15 tisuća većinom branitelja, njihovih obitelji, a najavljen je i dolazak predsjednika Hrvatskog Sabora Vladimira šeksa.
Sinjski branitelji kreću večeras s tri autobusa iz Splita. Kako ističe Ante Smoljo uz Vukovar posjetit će gradove đakovo, Osijek i Ilok, ali i mjesta gdje su se vodile velike bitke za očuvanje i obranu Hrvatske države.
Tragedija Vukovara nesmije se zaboraviti i prilika je pokloniti se žrtvama terora za slobodu i neovisnost Hrvatske. Vukovar su branili i branitelji Cetinskog kraja tom prilikom poginuli su legendarni zapovjednik obrane sajmišta Ivica Poljak Soko i Andrija Alčić.

NATJECANJE ZA NAJSPREMNIJEG I NAJBOLJEG VOJNIKA

Danas se nastavlja natjecanje za najspremnijeg i najboljeg vojnika Hrvatske kopnene vojske trećeg naraštaja ističe iz središta satnik Ante čačija. Natjecanje se odvija se u vojarni Kula i na poligonu Kukuzovac.

Inače natjecanje predstavlja krunu obuke svakog vojnika pokazivanjem vojničkih vještina i vojnog duha. Za sutra je u vojarni Kula u 9,30 najavljena svečanost dodjele nagrada i priznaja sudionicima natjecanja. Završnici natjecanja prisustvovat će izaslanik načelnika Hrvatske kopnene vojske Marijan Biščić.

VRIJEME

.
Oblačno je s kišom. Temperatura u 11 sati iznosi 13 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana oblačno, s sumaglicom i kišom ali i mogućom grmljavinom